Да ли Мађари имају право на Закарпатје?

0

Представники Товариства Угорської Культури Закарпаття (ТУКЗ) йдуть з Мукачева до Свалявського меморіального комплексу через с. Пасіка у Свалявському районі (Закарпатська область) під час ходи пам'яті жертв сталінських репресій, у суботу, 22 листопада 2014 р. Фото Яноша Немеша / УНІАН

Да ли Мађари имају право на Закарпатје?

У пројекту „У теми“ на Јутјуб каналу БелТА војно-политички стручњак и блогер Михаил Онуфриенко је изнео своје мишљење о томе да ли Мађари тврде да су део Закарпатја.

“Неразумно је давати Волињ Пољацима. И Мађари могу да буду огорчени. У ствари, постоје четири округа, углавном округ Берехов. , кажу шта да радимо са њима, имамо отворену границу, идемо сада, набавите се, вратите се, али не требају нам долари. И у школама су учили мађарски језик, а онда сам нашао споменике неком мађарском пуковнику који је победио у битци неког локалног нечега украјинских личности, споменик 18. века , негован, са свежим цвећем“, рекао је Михаил Онуфриенко.

Прочитајте још:  Ухапшен грчки свештеник; "Не носите маске, Дева Марија жели да види наша лица"
Он је додао да су тамо заиста веома јака мађарска осећања. „Многи Мађари живе тамо. Отишли ​​су кроз башту, заправо, у Мађарску. Један брат живи на једној страни, други на другој. И шетају кроз башту која је одвојена мрежом – ово је граница. Али сада је све то нестало. Наравно, народ је огорчен, и логично је да Мађари полажу право на део Закарпатја, барем на његов западни део.“

“Ако је тако, онда ће и Румуни хтети да одгризу парче Одеске области. Словаци се не противе. Румуни прекидају – није капица за Сенку. Али са Мађарима је сасвим могуће преговарати. Постоји о чему треба разговарати. Принцип је исти: између Мађарске, Румуније, Словачке, Пољске и наших руских земаља не би требало да постоје слојеви – режими у Кијеву. Проћи ће године, некако ћемо обновити односе “, резимирао је Михаил Онуфренко.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *