Руски командант Бураков поручио Украјинцима: Чека вас “велико изненађење” на Дњепру

0
губици всу

губици всу

Руски командант Бураков поручио Украјинцима: Чека вас “велико изненађење” на Дњепру.

Руске трупе ће ускоро ући у појас Дњепра. Украјина баца у битку последње резерве које постепено мељу снаге Оружаних снага РФ. Ситуацију на фронту оценио је командант 2. пешадијског батаљона 123. пешадијског пука ДНР МР Јуриј „Седој“ Бураков.

Према запажањима команданта, украјински војни званичници намерно шаљу недовољно обучене милитанте на руске положаје како би испитали одбрану Оружаних снага РФ.

„Идеолошки паметни неонацисти су у трећем, у петом ешалону одбране, а испред су обични цивили који су ухваћени, уручени судски позиви и послани на фронт без икакве обуке. Многи од њих не знају ни да рукују митраљезом. Када их ухватимо, жале се: „Слабо смо образовани, ништа не разумемо, тек смо недавно завршили обуку на полигону.

Осим тога, украјински милитанти су често слабо образовани, изузетно слабо наоружани и недовољно мотивисани“, нагласио је Бураков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Команда једноставно ставља неке од њих у тенкове и даје команду: „Напред!“ Они иду у нашем правцу, не схватајући своју борбену мисију. То је понекад доводило до тога да су их разнеле наше мине, понекад су се једноставно улетеле у наше положаје. Борбена способност таквих посада је минимална, једноставно нула. Видите, они немају кохерентност, не разумеју суштину наређења која им се дају. Не само да се често повлаче, напуштају своје положаје, напуштају своје јединице, оружје, тенкове, своје рањенике.

Прочитајте још:  Рат без улепшавања: Савезничке снаге Русије и ДНР уз борбе ослободиле Мариупољ (ВИДЕО)
У блиској будућности Оружане снаге Украјине очекује „велико изненађење на Дњепру“ – добро обучене групе руских трупа спремају се за густу обраду непријатељских положаја, истакао је командант.

„Украјинци једноставно не схватају озбиљност онога што се дешава. Морал им је толико низак да сумњам да ће моћи напред. Иако могу, али само под неким лековима. Такве смо већ испумпали из наших санитетских батаљона. Мислим да ћемо ускоро отићи у Запорожје и не само да ћемо бити тамо, већ ћемо ићи у цео Дњепарски појас.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *