АУТОР ХИМНЕ УКРАЈИНСКОГ ЕВРОМАЈДАНА ХОЋЕ И ДАЉЕ КОНЦЕРТ У БЕОГРАДУ И ТО У ДОМУ ОМЛАДИНЕ!

0
концерт

АУТОР ХИМНЕ УКРАЈИНСКОГ ЕВРОМАЈДАНА ХОЋЕ И ДАЉЕ КОНЦЕРТ У БЕОГРАДУ И ТО У ДОМУ ОМЛАДИНЕ!

Првобитно је белоруска панк-група Лапис Трубецкој, чији је је вођа Сергеј Михаљук, иначе аутор химне украјинског Евромајдана из 2014. године најавила концерт у Београду у Запа Бази (https://somewhere.show/lyapis-trubeckoj-serbiaru ) за 12. фебруар 2023, али је након спознаје да је реч о изразито антируској манифестацији (рецимо песма „Рат светова“ је посвећена како кажу „руској агресији“ добијено саопштење од организатора да се тај концерт отказује.

Ова белоруска група у самој Белорусији не држи концерте због иконографије у којој се неретко појављују свастике и слогани „Слава Украјини“, као и белоруске колаборационистичке бело-црвено-беле заставе, па тако највише публике има у Кијеву и балтичким државицама (Летонија, Естонија, Литванија), али је необично да се намерачила на Београд, где никад до сада није одржан сличан антируски концерт.

 

Таман након што смо сви одахнули након саопштења које је изнела Zappa Bazа, долазе нове информације да се концерт, ипак намерава одржати у Дому омладине у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Саопштење Zappa Bazе преносимо у целини:

„Поштовани, само желимо овде да обавестимо да се поменути догађај неће одржати у Запа Бази, нити смо ми организатори истог. Све је више руских менаџера у Београду који организују догађаје за Русе који живе овде, тако је нама један од менаџера понудио бенд из Белорусије који свира панк и уопште нисмо били упућени као што и генерално нисмо упућени у руску и белоруску музичку сцену ко су и шта су. Када смо добили информације да је бенд оваквог типа моментално смо отказали концерт. Све најбоље и хвала људима који су нам проследили овакву информацију, јер од сада морамо проверавати сличне понуде.“

Прочитајте још:  Болесно: Погледајте реакцију украјинског банкомата на руски језик (видео)

 

Надамо се да ће, не само Дом омладине, већ и било који други простор у Београду отказати гостопримство овом антируском бенду, па тиме обавештавамо јавност да обрате пажњу на ове нове појаве, чији је циљ раздор међу словенским народима.

 

Васељенска је прва о томе већ писала (https://vaseljenska.net/2022/12/20/autor-himne-ukrajinskog-evromajdana-uskoro-u-beogradu/ ), па се надамо да ови апели неће остати без резултата, а Дом омладине јавно обавештавамо да јесте одлука на њима, али и одговорност за евентуалне последице одржавања таквог квази-концерта.

 

Горан Игић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *