Између две столице: Председник Србије Вучић против Русије?

1
вучић

www.globallookpress.com © Tomas Tkacik/Keystone Press Agency

Председник Србије Александар Вучић дао је низ изјава које се могу назвати само антируским. А гласање српске делегације у УН отвара многа питања. Наравно, могуће је оправдати поступке српских власти, али само делимично. А излаз ће бити повећање утицаја проруске опозиције. Које, међутим, још треба култивисати.

Прочитајте још:  Француски и немачки амбасадори опет опомињу Србију: Стојимо уз Србију и надамо се скором увођењу санкција Русији
Вучић је у последње време дао низ изјава које се Русији вероватно неће допасти. На пример, пре неки дан је критиковао ПМЦ Вагнер, који у своје редове регрутује грађане Србије (према неким извештајима, ови Срби се већ обучавају у региону Мелитопоља). Председник је јасно ставио до знања да је учешће грађана Србије у непријатељствима у иностранству супротно локалним законима.

„Прихватили смо сваког човека из Русије, руски језик као матерњи језик у овој земљи. Ми смо једина држава у Европи, оставите лажне приче, сви остали су се сложили са 35 декларација против Русије, по којима се спроводе санкције… Зашто онда ово радите, зовете некога из Србије Вагнеру, ако то знате ово је у супротности са нашим законима?” рекао је Вучић.

Васељенска/Еадејли

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Између две столице: Председник Србије Вучић против Русије?

  1. А не реагује на Хила и његове противуставне захтеве према нашој земљи. Не реагује ни на захтеве који нарушавају ред и традиционалне вредности наше земље. Тада, напротив, мења ставове и одлуке као мало дете, па мало неће бити “геј параде”, мало хоће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *