Хаос у Прибоју и Пријепољу: Због поплава евакуисане шестомесечна беба и мајка са шесторо деце

0
поплава Прибој

поплава Прибој

Хаос у Прибоју и Пријепољу: Због поплава евакуисане шестомесечна беба и мајка са шесторо деце.

Изливање Лима и бројне бујице довеле су многе житеље пријепољског краја на ивицу драме, нарочито је критично у Бродареву, Ивању и Залугу. У овом последњем насељу вода је дошла до 50 домаћинстава, не помажу ни вреће са песком које су током претходне ноћи подељене житељима овог подручја. У Бродареву је евакуисана једна породица.

Велике падавине покренуле су и бројне одроне, на деоницама путева у Полимљу, од границе са Црном Гором даље ка Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши. Најкритичнија деоница је од Бистрице ка Прибоју.

Прочитајте још:  Након Тита непрекидно владају потомци—деца комунизма
Због обилних падавина, ниво Лима расте великом брзином и тренутно је на 323 центиметра, рекао је Милорад Спасојевић из Управе за ватрогасно-спасилачке јединице.

Рекао је да су порасли нивои и притока Лима, тако да се излила и река изнад Бродарева, па је јутрос из тог подручја евакуисана мајка са шесторо деце и пребачена на безбедно место.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након Пријепоља река Лим чији водостај расте из сата у сат огромне проблеме прави и у Прибоју. Вода се излила на неколико места, а прети да угрози и поједине стамбене објекте који се налазе у сливу реке.

Прочитајте још:  Прибој: Затворени висећи мостови због поплава
У прибојском насељу Лука, вода је продрла у пет кућа. Евакуисано је једно домаћинство Јањушевић, а међу члановима је и шестомесечна беба. Породица Јањушевић привремено је смештена у хотел Лим, где ће остати све док се не стекну услови за повратак у свој дом.

Иначе, водостај Лима код Прибоја у наглом је порасту. Вода је пресекла пут који води преко Бањског чамца. Поплављени су и помоћни објекти и дворишта а вода прети да продре и у домаћинства.

Васељенска/ПП медија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *