Смеће и даље плута Лимом

1
Лим

лим

Смеће из Црне Горе  и даље плута Лимом и ствара претње Прибоју и Пријепољу. На удару је највише Потпећко језеро.

Нова година, а стара и изгледа никад завршена прича. На десетине хиљада кубика смећа поново је преплавило реку Лим, а најкритичнија тачка свакако је Потпећко језеро. Постављене ланчанице штите колико могу, а припадници Еколошког удружења Јастреб одмах након празника, настављају са акцијом чишћења.

„Смеће које је доспело до бране је очишћено, и сада се сија. Уклањање отпада код саме ланчанице настављамо одмах након празника. Све је одвежено у Регионалну депонију Дубоко, након чега су нам враћена стабла које смо проследили котларници на дрвну сечку и тиме добили вишеструке уштеде. Са првим лепим данима тешке машине које чекају на обалама Лима спремне су да наставе уклањање и врате сјај најлепшој реци у некадашњој Југославији, рекао је за РИНУ Синиша Лаковић.

Постављене ланчанице су успеле да задрже око 10.000 кубика смећа које се тренутно налазе на реци, а које су нанеле бујичне поплаве које су стигле из Црне Горе, и спречи да сво смеће доће до хидроцентрале Потпећ, и настави даље ка Босни и Херцеговини.

Прочитајте још:  Ствара се дивља депонија у насељу „Београд на води“
Током поплавног таласа до реке Лим стигне око 15 хиљада кубних метара ђубрета, састављеног од пластике и пет амбалаже, разних метала, кућних апарата и уређаја до значајних количина дрвне масе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У последњем већем дотоку бележили смо и преко 600 метара у секунди. Раније се отпад задржавао на самој брани хидроелектране. Сада, нека три километра изнад саме бране имамо ланчаницу која је задржала то смеће. Мислим да је ово међудржавни проблем јер већи део отпада долази из Републике Црне Горе”, раније је изјавио Предраг Шапоњић, директор Лимских хидроцентрала.

ПП медија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Смеће и даље плута Лимом

  1. У нормалној држави, где раде нормални људи који знају шта им је посао, ( ОДАВНО ) би те ланчанице поставили на граници са Црном Гором. И трајно решили проблем. А шта би они радили са својим ђубретом ? Нека они мисле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *