Хуманитарац Вучић поново шаље помоћ Украјини

0

(фото:Курир)

Хуманитарац Вучић поново шаље помоћ Украјини.

Влада Србије одлучила је да упути хуманитарну помоћ у приоритетној опреми Украјини у циљу подршке електроенергетском систему ове земље, саопштено је након седнице Владе.

На седници је, такође, донета и Одлука о образовању Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа.

Прочитајте још:  Србија, која је пре годину дана најавила мораторијум на „војне активности“, учествоваће у заједничкој вежби „Платинасти вук“ са НАТО
Ова одлука је донета, како се наводи – „имајући у виду глобални развој области вештачке интелигенције“.

„Задатак Савета биће координација свих активности везаних за раст домаћег БДП. Поред сталних чланова, предвиђена је могућност ангажовања стручних лица у раду тог тела, а кабинет председника Владе и Генерални секретаријат обављаће стручне и административно-техничке послове“, стоји у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Грађани Србије поклонили Етихаду 96 милиона долара а све захваљујући шемама ПАМЕТНОГ економског убице
Влада је усвојила и Уредбу о висини посебне накнаде за подстицај повлашћених произвођача електричне енергије у 2023. години којом се обезбеђују новчана средства из којих Јавно Предузеће „Електропривреда Србије“, као гарантовани снабдевач, исплаћује подстицаје повлашћеним и привремено повлашћеним произвођачима и тиме обезбеђује трошкове балансирања производње електричне енергије.

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *