Руски аналитичар: Не можемо помоћи Србији у овом моменту

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Руски аналитичар: Не можемо помоћи Србији у овом моменту.

Прочитајте још:  Британски универзитети финансирали злочине у Израелу?
И поред много неслагања, подржаћу Вучића. Не, не речима о томе да су „Крим и Донбас Украјина“. Него само у томе што су се Срби нашли у ситуацији да Вучић више не може другачије.

На чињеницу да Србија неће признати нове регионе Руске Федерације, па чак и приступити санкцијама, упозоравао сам још у октобру-новембру.

Нису криви Срби, као што није ни Вучић. Сваки нормалан лидер треба да размишља о свом народу и његовој будућности. Срби су поносан народ. Они су се нашли у тешкој замци када су остали без изгледа за будућност, осим за улазак у ЕУ. А ризици од добијања рата су превелики, захваљујући Западу.

Вучић зна да му Русија не може помоћи. А ово су једноставне реалности у овом тренутку. У случају заоштравања ситуације са Косовом и почетка непријатељстава са НАТО снагама, Русија неће ући у рат за Србију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Колико год желели, тренутно немамо такве ресурсе да заиста помогнемо Србији. Упозорио сам пре шест месеци да нас је Запад заробио у дуготрајној специјалној операцији у Украјини, која би требало да ослаби Русију. Ово се дешава.

НАТО се шири не само на рачун Украјине, већ ће се сада Финска и Шведска придружити алијанси у диверзантском маневру. Турска, за сада, игра своју улогу, али ово је само ценкање зарад добијања користи за себе. Чим га добију, све ће им бити одобрено. Моји извори кажу да је то погодба до спровођења свих формалних споразума о гасном чворишту са Русијом. Када сви договори са нама буду формализовани и не будемо могли да „спојимо“, Турска ће престати да омета ширење алијансе. Успут, примајући своје бонусе са Запада.

Прочитајте још:  Добро иде продаја брашна! Чеда Јовановић купио жени мерцедесов џип од 60.000 евра
Пошто је Русију увукао у дуги СВО и потребу да троши огромне ресурсе на украјински правац, Запад је почео да спроводи своје планове у другим деловима света. Заоштравање у Србији 2022. године, баш у тренутку када смо максимално концентрисали снаге на СВО. Повлачење Јерменије и покушаји да се пољуља стабилност ОДКБ.

И биће још један покушај да се уздрма братска Белорусија. Овде ћете видети. Знајући да је белоруски народ против учешћа у руској специјалној операцији, има планове за провокације и нарушавање стабилности Лукашенка.

Русија, колико год желе, нема ресурса за све ове области.

Па шта је Вучић крив ако је издржао колико је могао, али као лидер не жели да дозволи избијање непријатељстава, погибију својих грађана, пад у економски и политички понор? Посебно схватајући да његова земља нема шансе да се супротстави колективном Западу…

Руски демиург

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *