Пољски пољопривредници блокирали границу са Украјином

0
пољопривредници

пољопривредници

Пољски пољопривредници блокирали границу са Украјином.

У три региона Пољске од 17. до 18. јануара, фармери су протестовали против масовног увоза житарица из Украјине.

Најмасовније се догодило у Хелму, где је граница са „тргом” била блокирана скоро један дан, јавља дописник ПолитНавигатора.

Пољски пољопривредници поново су протестовали због проблема везаних за увоз жита из Украјине. Протести у организацији странке АгроУниа одржани су у три региона земље. У граду Челму, фармери на више од 500 трактора блокирали су границу са источним насељем (контролни пункт Дорогуск) 24 сата.

Лидер странке АгроУнија Михал Колодјејчак рекао је да је циљ протеста да скрене пажњу на проблеме са увозом житарица из Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Налазимо се близу границе са Украјином, која је ослобођена царина на увоз житарица у Европску унију. Невероватно је да помажемо десетинама великих компанија које нам доносе своје жито“, објаснио је Колодејчак.

„Нема проблема са житом? Нека министар Ковалчик дође у Хелм. Овде на улици стоји 500 трактора, а чека га више од хиљаду фармера. Нека им објасни зашто је влада неактивна“, написао је Колодејчак на Твитеру.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *