Црна Гора: Неповољна ситуација у шест општина, војска у приправности

0

(фото:Министарство одбране Црне Горе)

Неповољна ситуација је у Бијелом Пољу, Мојковцу, Гусињу, Плаву, Беранама и Рожајама, где су услед јаких падавина угрожени објекти, мостови и путеви, изјавио је вршилац дужности министра одбране Црне Горе Филип Аџић и додао да је у приправности и Војска.

Прочитајте још:  Црвена Хрватска и „црногославље“: Како је стварана историја Монтенегрина
Аџић је навео да је Војска Црне Горе примила захтев Службе заштите и спасавања из Пљеваља за потенцијално ангажовање припадника с циљем изградње насипа и спречавања изливања Ћехотине и језера Отиловићи, те додао да су стављени у приправност припадници стационирани у касарни у Пљевљима.

Он је рекао да се, према последњим информацијама, очекује смањење падавина и опадање водостаја.

Аџић, који је и министар унутрашњих послова, истакао је да су припадници Директората за заштиту и спасавање на терену и у сталној комуникацији са локалним, комуналним и службама заштите, као и Војском.

Војска је с циљем извршења задатака који се односе на помоћ цивилном становништву у условима зимских непогода определила одређена средства и снаге које могу бити ангажоване.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У саставу снага за помоћ цивилном становништву одређено је 150 припадника, са личним средствима и опремом” – рекао је Аџић.

Војска може ангажовати медицински тим, инжењеријске машине и транспортне хеликоптере “Бел 412ЕПИ” и “Бел 505”, а Аџић каже да се у случају додатног погоршања ситуације може повећати број припадника који ће се ставити на располагање грађанима, наводи се у заједничком саопштењу Министарства одбране и МУП-а Црне Горе.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *