Влада Србије укинула Кризни штаб за борбу против коронавируса

0

Влада Србије (Фото: srbija.gov.rs)

Влада Србије укинула Кризни штаб за борбу против коронавируса.

Влада Републике Србије усвојила је, како се наводи у саопштењу, на данашњој седници Одлуку о престанку важења Одлуке о образовању Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид-19, с обзиром на то да је ширење вируса са свим подваријантама смањено у битној мери у односу на период оснивања овог тела, као и да не постоји потреба за предузимањем координисаних активности органа државне управе и стручних лица медицинске и друге струке.

Блиц: Коронавирус од сада ће пратити радна група

Уместо Кризног штаба, од сада ће корону “пратити” радна група на чијем је челу проф. др Горан Стевановић, диркетор Клинике за инфективне и тропске болести УКЦС, потврђено је “Блицу” у Министарству здравља.

Чланови Кризног штаба за сузбијање инфекције Цовид-19, последњи пут заседали су 10. марта у Палати “Србија”, када је донета одлука о укидању скоро свих мера – ковид пропусница, обавезног ношења маски, ограниченог броја људи на прославама, концертима и утакмицама…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић манипулише робовима, отима од сиромашних и даје богатима
По свему судећи, од сада ће њихов посао преузети новоформирана радна група чији је задарак, између осталог, да даје предлоге о поступању са ковид позитивним пацијентима на свим нивоима здравствене заштите, разматра оправданост постојања ковид болница, даје предлоге за спровођење превентивних мера сходно епидемиолошкој ситуацији…

Радну групу, коју је оформила министарка здравља проф.др Даница Грујичић, поред професора Стевановића сачињавају, и доц др. Верица Јовановић, директорка Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, проф. др Татјана Аџић Вукичевић, Клиника за пулмологију УКЦ Србије, проф. др Ивана Милошевић, заменица директора Клинике за инфективне и тропске болести УКЦС, др Весна Миољевић, директорка Службе за болничку епидемиологију и хигијену исхране, УКЦС, др Ана Јовићевић, Институт за онкологију и радиологију Србије, др Снежана Јовановић, руководилац Службе за медицинску микробиологију, УКЦС, проф. др Томислав Преведен, управник Клинике за инфективне болести УКЦ Војводине, др Сандра Мићуновић Поповић, специјалиста епидемиологије, УКЦ Војводине, проф. др Миодраг Врбић, руководилац Клинике за инфектологију УКЦ Ниш, др Никола Миленковић, специјалиста епидемиологије, УКЦ Ниш, др Ружица Радојевић Марјановић, руководилац Клинике за инфективне болести УКЦ Крагујевац, и др Милунка Милинковић, Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, секретар.

НСПМ/Н1/РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *