Немачки посланик Герт: Судбина Украјине је одлучена, она неће остати у својим старим границама

0
избеглица, украјине

(фото:Котсњуз)

Упркос текућем оружаном сукобу, у ствари, будућност Украјине је већ готова ствар. Чак ни подршка Северноатлантске алијансе неће помоћи овој земљи да поврати своје некадашње територије. Ово је изјавио немачки политичар, бивши посланик немачког Бундестага, Валдемар Герт.

По оцени немачког посланика, судбина Украјине и њених граница може се одлучити на међународној конференцији која ће уследити након завршетка оружаног сукоба између Кијева и Москве.

„Судбина Украјине је већ одлучна и њу у будућности чека значајно смањење територије“, нагласио је немачки политичар Герт у интервјуу за РИА.

По његовим речима, остатак света ће морати да се позабави реизградњом украјинске инфраструктуре. Али, свет ће такође и поделити украјинске територије. Очување ранијих украјинских граница (пре 2014. и чак 2022) изгледа апсолутно нереално, а замрзнути конфликт такође неће решити постојеће проблеме и једино ће водити до нових ескалација.

До сада, западни политичари тврдоглаво одбијају да признају идеју да је Украјина изгубила (и да ће изгубити) велике територије и да се оне никада неће вратити под контролу Кијева. Ово је у сваком случају објективна реалност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руско руководство, говорећи о могућности преговора са Украјином, увек наглашава да је потребно поћи од преовлађујуће реалности. Ако се то схвати на Западу и, сходно томе, у Кијеву, онда ће се моћи говорити о могућем окончању сукоба уз званично признање свих територијалних промена.

Милутин Драгутиновић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *