Пригожин: Никада нисам чуо ни за Александра Вулина, ни за Боцан-Харченка

1
вагнер пригожин

Оснивач Вагнера Јевгениј Пригожин тврди да они не регрутују Србе и да никада није чуо ни за Боца-Харченка, нити за Александра Вулина.

Руска паравојна група „Вагнер” јуче је негирала да регрутује грађане Србије за борбу у Украјини, дан након што су активисти поднели кривичне пријаве против те организације у Београду.

Међу особама наведенима у кривичним пријавама су руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко и Александар Вулин, директор БИА-е Србије, пренео је Ројтерс.

„Ја не регрутујем Србе”, навео је у саопштењу оснивач „Вагнера” Јевгениј Пригожин, рекавши да никада није чуо за Боцан-Харченка или Вулина, јавља Танјуг.

Председник Вучић је раније ове седмице рекао о „Вагнеровој” групи и позиву упућеном на регрутацију да је реч о ноторној лажи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Адвокат из Београда и председник групе грађана „Октобар” Чедомир Стојковић, као и представници руских и украјинских антиратних група поднели су прекјуче Вишем јавном тужилаштву у Београду серију кривичних пријава због деловања „Вагнер” групе у Србији, као и „мобилисања држављана Србије за учествовање у рату у Украјини”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пригожин: Никада нисам чуо ни за Александра Вулина, ни за Боцан-Харченка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *