Рогов објавио да су руске трупе заузеле село Краснопоље

0
краснопоље, група

(Фото: ТАСС)

Руски војници ослободили су село Краснопоље у Доњецкој Народној Републици (ДНР). Ово је у суботу, 21. јануара, саопштио председник покрета „Ми смо уз Русију“ Владимир Рогов.

„Јуришне групе Вагнеровог ПМЦ-а потпуно су ослободиле Краснопоље северно од железничке станице Сол. Раније су јуришници ослободили Месопотамију“, навео је Рогов на свом Телеграм каналу.

Раније данас, руско Министарство одбране саопштило је да су руске снаге ослободиле насеље Месопотамија у правцу Доњецка. Према речима представника одељења Игора Конашенкова, село су ослободиле снаге добровољаца и јуришних одреда.

Штаб територијалне одбране ДНР саопштио је 20. јануара да су руске трупе ослободиле село Клешчејевка код Артемовска (украјински назив Бахмут) у Бахмутској области ДНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оснивач приватне војне компаније (ПМК) „Вагнер“, бизнисмен Јевгениј Пригожин је истог дана приметио да се око насеља воде жестоке борбе , а да се непријатељ „држао за сваки метар земље“.

Пре тога, 15. јануара, запослени у ПМЦ Вагнер приказали су филмској екипи Известија ослобођени град Соледар и разговарали о биткама са Оружаним снагама Украјине. Према њиховим речима, јуриш руских снага био је посебно тежак, а украјинска војска је морала да се повуче.

Пре тога, 12. јануара, саветник вршиоца дужности шефа ДНР Игор Кимаковски рекао је да су руске јединице у стању да озбиљно напредују у области Артемовск.

Русија наставља специјалну операцију заштите Донбаса , чији су становници одбили да признају резултате државног удара у Украјини 2014. Одлука о њеном покретању донета је 24. фебруара у позадини заоштравања ситуације у региону услед гранатирања украјинских трупа.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *