Медведчук је предложио стварање покрета Украјинаца који се не слажу са политиком Зеленског

1
зеленског

Виктор Медведчук (Колаж © ЛИФЕ. Фото © ТАСС / Иаковлева Ирина)

Не слажу се сви становници земље са курсом украјинског председника Володимира Зеленског и ови људи треба да се уједине. Тако мисли опозициони политичар Виктор Медведчук. По његовом мишљењу, неопходно је да се чује „глас друге Украјине“.

“Тај “монолит” који наводно изгледа као Зеленског је монолит који је исисан из прста. То је монолит на бајонетима. Он данас представља Украјину и каже да се украјински народ ујединио по питању антируске хистерије и пећинска русофобија. То није тако“, рекао је Медведчук у интервјуу за РТ .

Према речима политичара, Украјина у овом тренутку заправо не постоји, јер земља не одговара статусу независне и правне силе. Медведчук је истакао да је изгубио суверенитет 2014. године када је дошао под контролу Запада. Он сматра да је сада важно разумети каква ће бити будућност Украјинаца.

Да би ујединио оне који се не слажу са актуелним режимом председника Владимира Зеленског, Медведчук планира да створи јавни покрет. Према његовом мишљењу, то ће разбити мит да је земља уједињена идејом подршке актуелној власти. Политичар верује да ће овај покрет укључити милионе Украјинаца из целог света.

Раније је Виктор Медведчук рекао да је украјински председник Володимир Зеленски себи поставио циљ да га уништи као опозиционара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

А како протиче сукоб антируских НВО у Србији читајте овде 

Величанствена победа истраживачког новинарства! Истина против Стојковића 1:0

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *