ТРИ ПУТА ДНЕВНО ПОПИЈТЕ ОВАЈ ЧАЈ: “Лечи” бешику и желудац, али и спречава опадање косе

0
чај

Izvor: Shutterstock

Чај од раставића благотворно делује и на атеросклерозу и висок крвни притисак, нервозу, малокрвност, и на болести метаболизма.

Раставић је лековита биљка која потиче из старих римских и грчких времена, а традиционално је коришћен за заустављање крварења, зацељивање чирева и рана, за лечење туберкулозе и проблема са бубрезима. Раставић садржи силицијум, који помаже у јачању костију, а често се користи као диуретик, али и као састојак у козметици.

Редовним конзумирањем чаја од раставића ублажавају се грчеви у бешици и болно мокрење, а одличан је и за проблеме који се тичу камена у бубрегу, побољшање крвне слике, стања коже (екцеми, атопијски дерматитиси, контактни дерматитиси), помаже код чира на желуцу, као и код упала органа за варење.

Поред тога, раставић се употребљава и код учесталих гасова у стомаку и код болести костију. Чај од раставића благотворно делује и на атеросклерозу и висок крвни притисак, нервозу, малокрвност, и на болести метаболизма.

Ова биљка одличан је савезник и у индустрији лепоте. Може да помогне код опадања косе, које се може спречити редовним конзумирањем чаја, али и испирањем косе свежим чајем од раставића након сваког прања. Због свог карактеристичног састава, као тоник се може користити при третманима лица против бора, а код упаљених рана на кожи се користи као облога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чај од раставића

Начин припреме:

Супену кашику чаја прелијте са 2 дцл кључале воде, поклопите и оставите да стоји 30 минута, па процедите. Пијте три пута дневно пре јела по 2 дцл незаслађеног чаја.

Чај од раставића можете пити свакодневно, а због његовог пријатног укуса није неопходно конзумирати га топлог, већ га можете пити и када је хладан.

Прочитајте још:  Лек из природе: Целер опоравља кожу, а добар је и за бубреге

Текст: Лепа&Срећна

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *