Драгана Миљанић: АКО ПОСТОЈЕ “КОСОВСКИ ЗАКОНИ”, ОНДА НЕ ПОСТОЈИ СРПСКА ДРЖАВА

0
закони, празник, фемицида

Драгана Миљанић

АКО ПОСТОЈЕ “КОСОВСКИ ЗАКОНИ”, ОНДА НЕ ПОСТОЈИ СРПСКА ДРЖАВА

“Да не лажемо грађане Србије, Заједница српских општина не може бити формирана по српским, већ по косовским законима”, изјавио је, на Богојављење, српски министар одбране.

Десетак дана раније Вучић је Куртија јавно назвао нацистом, а затим је, у друштву кинеске амбасадорке, пре само пар дана, “загрмео” да “Србија има своје границе, а оне нису ни НАТО, ни руске”.

Узимајући у обзир само ове три шизофрене изјаве од стране највиших српских званичника у последње време, намеће се неколико једноставних питања. Најпре, да ли “косовски закони” за “Београд” постоје или не постоје. Јер, ако постоје “косовски закони”, следи да постоји и “косовска држава”, а ако постоји “косовска држава”, онда више не би требало да постоји српска држава, макар не онаква каквом је знамо (у међународно-правном, физичком, па и метафизичком смислу).

С друге стране, ако је Курти нациста, ваљда је свима познато како се Срби боре против нациста?! Ако је, пак, “само” “косовски премијер”, онда се чини да председник и министар одбране не стоје на истим позицијама, што би било катастрофално, али је мало вероватно. На крају крајева, могуће је да је за владајућу клику Курти истовремено и нациста и “косовски премијер”, али онда је ред да председник и министар одбране обавесте грађане Србије да се Косово и Метохија више не налазе у саставу Србије. Ред је, такође, да о томе нешто кажу у Народној скупштини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Узгред, због чега то стално и патолошко инсистирање на Русији, као да су нас Руси 1999. или било када пре или након тога нападали. Последњи пут када је Русија довела у питање територијалну целовитост Србије, био је на Берлинском конгресу 1878. где је на штету Срба фаворизовала Бугаре. Но, у XX, па и у XXI веку, западне силе, чији је заједнички садржалац НАТО, упорно покушавају да Србију утопе у Југославију или да је врате у границе тог истог Берлинског конгреса. Неко би требало да мало “ажурира” нашег председника и објасни му да Русија одавно не угрожава територијални интегритет Србије; штавише, она га чува у СБ УН и заиста је срамно да се, у знак захвалности, “Председник свих грађана” шлихта Западу тако што убацује Русију и где јој јесте и где јој није место.

Прочитајте још:  Подржала изградњу гондоле на Калемегдану, па је частили местом помоћнице министра

Коначно, неко би нашег председника требало да обавести да он није никакав месија, послат од Бога да по сваку цену “реши” сваки Гордијев чвор, тако што ће да га “пресече”. Било би му паметно да нека решења одгоди и за наредне генерације, уколико не жели да се једнога дана пробуди у границама “Београдског пашалука”, наиме, тада ће му бити касно да се пита где је погрешио.

Драгана Миљанић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *