Бериша: Албанци су били гласачка машина Ђукановића

0
Албанци, пљевљима, ДПС-а

Албанци

Бериша: Албанци су били гласачка машина Ђукановића.

Црногорци и Срби су један народ и као такви треба да живе у миру и слози и да успоставе такав однос и са Србијом, поручио је председник Матице Албанаца у Србији Демо Бериша. Упитан да ли ће Црна Гора у будућности повући признање Косова, он је казао:

„Сигурно је да ће у одређеном тренутку Црна Гора прихватити одговорност да је погрешила у одлуци за отцепљење из тада Државне заједнице Србије и Црне Горе. Народи Црне Горе и Србије, без обзира на верску, националну и друге разлике, јесу браћа, почевши од Срба, Црногораца, Бошњака, Албанаца и других, те су природно ослоњени на суживот. У складу с тим верујем да ће кроз неко време и доћи до отпризнавања Косова од стране Црне Горе. Оваква Црна Гора је створена од стране Мила Ђукановића јер је он са својим ДПС-ом криминализовао Црну Гору по дубини, почевши од њега до месне заједнице, по вертикали и хоризонтали, тако да је направио своју приватну државу, а то се видело кроз пример приступања НАТО-у и његову грчевиту борбу да не дозволи потписивање уговора са СПЦ, чак и по цену братоубилачког крвопролића.”

Говорећи о животу албанске заједнице у Црној Гори у време владавине Мила Ђукановића, рекао је да „није био бајан и сјајан – они су ту служили да буду гласачка машинерија и ништа више”. Бериша је за портал ТВ Адрија додао да су у Црној Гори, „у односу на српску заједницу, која чини око 30 одсто становништва, њима права укинута – од права на употребу језика, писма, запошљавања, избора на државне функције”.

Прочитајте још:  Београд гради фонтану на Ади за 23 милиона динара
Оценио је и да је „захваљујући политици мира и помирења у региону председник Србије Александар Вучић покренуо један од најбитнијих пројеката у региону – ’Отворени Балкан’ за грађане Србије, Албаније и Северне Македоније, али убрзо очекујем и одлуку Владе Црне Горе да се укључи овој иницијативи”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новица Ђурић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *