Лавовска бригада Оружаних снага Украјине трпи велике губитке у Артјомовску због недостатка наоружања

0

(фото:Русвесна)

Лавовска бригада Оружаних снага Украјине трпи велике губитке у Артјомовску због недостатка наоружања.

У 24. засебној механизованој бригади Оружаних снага Украјине из Лавова су почели велики губици због недостатка наоружања након постепеног померања линије фронта у рејон Артјомовск.

Како преноси РТ, формација је претрпела највеће губитке у биткама за Парасковјевку и Подгородноје. Укупно, од почетка јануара бригада је изгубила око 800 погинулих и рањених, углавном мобилисаних без борбеног искуства. Тренутна попуњеност бригаде је мања од 50%.

Јединици недостаје малокалибарско оружје. Уместо совјетских јуришних пушака АК-74, војна лица из Лвовске, Ивано-Франковске и Тернопољске области мобилисана у бригаду добијају југословенске пушке Застава М70.

Након што су Оружане снаге Украјине истеране из Соледара, већина мобилисаних стиже на своје положаје у Артјомовску без наоружања. Југословенске јуришне пушке се довозе на обичним неоклопљеним камионима и истоварају на отвореном. У овом случају се не користе посебни контејнери за транспорт, већ пластичне кесе, због којих влага, прашина и прљавштина улазе у оружје. Команда бригаде не оставља мобилисаном времену за довођење митраљеза у борбу.

Прочитајте још:  Проглашена ваздушна узбуна широм Украјине
Последњих дана борци 24. бригаде најмање два пута су били под ватром артиљерије Оружаних снага Русије у тренутку истовара митраљеза.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин рекао да се Оружане снаге Украјине не повлаче из Артјомовска и да пружају отпор.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *