Лукашенко инсталирао белоруски “Хоризонт” у кабинету уместо Епл-овог

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Лукашенко инсталирао белоруски “Хоризонт” у кабинету уместо Епл-овог.

Прочитајте још:  Око 200 плаћеника из Хрватске стигло у Украјину
У кабинету белоруског лидера Александра Лукашенка појавио се компјутер домаће производње Хоризонт. Фотографију монитора са логом “Х” и тастатуром на председничком столу објавио је Телеграм канал Пул Првог.

Лукашенко је лично наредио да се замени компјутер у његовој канцеларији и угради домаћи „Хоризонт“ уместо аналогног од Аппле-а . Предлог за прелазак на домаћу опрему председник је добио од белоруског блогера, који је у својој поруци навео да би становници републике и других земаља ценили такву замену. Лукашенко је подржао ту идеју, а белоруској фабрици Хоризонт је наложено да направи монитор и системску јединицу.

Раније је Лајф писао да је масовна производња и продаја белоруских лаптопа компаније Хоризонт почела 22. децембра прошле године . Извршни директор холдинга Јуриј Предко је истакао да је ово „домаћи развој, настао на основу напредног искуства и технологије“.

Васељенска/Лајф.ру

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *