Губици су неизбежни: економиста је испричао како ће испасти нове санкције САД Русији

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

Губици су неизбежни: економиста је испричао како ће испасти нове санкције САД Русији.

Сједињене Америчке Државе намеравају да уведу санкције не само руској нафти, већ и рафинисаним производима, изјавила је министарка финансија Џенет Јелен. Вашингтон би могао да повуче такав потез већ у фебруару, али је званичник изразио резерву да ће то бити теже од рестриктивних мера за руску нафту.

Прочитајте још:  Руска војска потпуно преузела контролу над Бердјанском и Енергодаром
Доктор економских наука, финансијски омбудсман Асоцијације руских банака Павел Медведев, у интервјуу дописнику Новоросије, приметио је да у овом случају не игра главну улогу сам принцип, већ мера.

Експерт је подсетио да су и пре усвајања ограничења наши купци, схватајући да ће се после неког времена десити нешто веома негативно за Русију, не баш деликатно, али веома успешно, инсистирали да Москва своју нафту прода јефтиније.

“Наравно, исто ће се десити и са нафтним дериватима. Још није јасно колико ће притисак бити на нас. Али што је јачи, то ће се активније користити могућности за смањење цена међу нашим купцима. њихов однос према онима који уводе санкције. Тако да, мислим, не треба очекивати велику срећу од свега овога. Заиста се надам да неће бити катастрофе. Али одређени губици су апсолутно неизбежни”, закључио је Павел Медведев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *