Рањени Делевић биће пребачен на ВМА, Петковић: Напад РОСУ је много више од провокације

0
куртијев, делевић

Росу (Фото: Јутјуб)

Директор Опште болнице Краљево др Зоран Мрвић рекао је да је рањени Миљан Делевић стабилног здравственог стања и да ће бити пребачен на даље лечење у Београд на ВМА, на лични захтев. Делевића је обишао директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић наводећи да је напад РОСУ много више од провокације.

Миљан Делевић, кога су јуче припадници РОСУ ранили на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић, биће пребачен из Краљева за Београд, где ће се, на лични захтев, лечити на Војномедицинској академији.

Директор Опште болнице у Краљеву др Зоран Мрвић рекао је да је Делевић стабилних виталних функција и да је рана коју је задобио обрађена како треба.

“Транспорт за ВМА је по личној жељи пацијента и ми ћемо то спровести у наредна два-три сата, нема знакова угрожености и здравља самог пацијента, надамо се брзом опоравку”, навео је др Мрвић.

Рањеног Делевића данас је обишао и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и пренео му поздраве председника Вучића. Навео је да је Делевић рањен само зато што је Србин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Када погледате ауто, видећете да је изрешетан са задње стране, да је косовска полиција кренула прва у напад са намером да убије Миљана и Душана, то ми је сада и Миљан потврдио, на крају крајева, ту су безбедносне камере које је инсталирала косовска полиција. Зашто Свечља не покаже камере, него наставља са пропагандом желећи да прикрива истину, да РОСУ сваки дан малтретира српски народ?”, упитао је Петковић.

Истакао је да је то много више од провокације и да је метак могао да буде кобан по његов живот, због чега је и хитно пребачен у Краљево.

Прочитајте још:  Србију више поштује Клоп него "престолонаследник"

“На Бистричком мосту и свуда где су поставили пунктове, РОСУ полиција свакодневно зауставља и малтретира народ, држе их по неколико сати, скидају до голе коже, да би представили како Курти има моћ на северу и да они владају на северу”, навео је Петковић истичући да дуге цеви немају шта ту да траже.

Међународна заједница, додаје, мора да реагује и заустави зло из Приштине, јер то је једини начин да се сачувају мир и животи наших људи.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *