АТИЊАНИ ЗАХТЕВАЈУ ОД ЗАПАДА ДА ОБУСТАВИ ИСПОРУКУ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ (ВИДЕО)

0
украјини

Протест у Грчкој (Фото: Васељенска)

У главном граду Грчке, Атини, одржан је велики протест против испоруке оружја Украјини из западних земаља. Митинг је окупио више стотина становника Атине, који се не слажу са политиком Грчке, као и земаља НАТО-а у вези са војним сукобом у Украјини.

Учесници су са собом понели плакате следећег садржаја: „Странке морају да решавају сукоб за преговарачким столом, а не на бојном пољу“, „Запад, заустави масакр у Украјини“, „Запад, не мешај се и не доливај гориво у ватру!”.

Према речима организатора акције, влада Грчке, као и један број западних земаља, активно подржавају Украјину у рату са Русијом, што само доприноси ескалацији сукоба и погоршању ситуације. У већој мери, како су нагласили говорници на митингу, они се не слажу са одлукама НАТО-а и Европске уније о снабдевању Украјине оружјем и муницијом, које се доносе периодично.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Кијевска тактика ратовања је веома болна за саму Украјину. Доњецк и Луганск су били под директним гранатирањем 8 година. После повећања снабдевања оружјем у овим градовима, није било времена за живот. Цивилно становништво је изложено континуираном масовном гранатирању. У овој ситуацији је од виталног значаја да се изгради дијалог између свих страна у сукобу“, рекао је један од учесника пикета.

 

Учесници су истакли да је сасвим могуће зауставити војни сукоб у Украјини, а све је у рукама западних држава.

„Запад то може, али прво морамо да напустимо тактику преношења оружја“, истакли су из публике.

Учесници су позвали и на преиспитивање политике санкција Русији како се не би погоршало економско благостање становника Грчке и других европских земаља.

Прочитајте још:  ЗАШТО СУ МНОГИ ПУТИНОВИ ПРОТИВНИЦИ УПУЦАНИ ИЛИ ОТРОВАНИ? ''Нећемо да се прехладимо на вашој сахрани''

Горан Игић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *