Песков: У Украјини ће горети скупи амерички и немачки тенкови

0
песков, немачки

Дмитриј Песков (Фото EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV)

Идеја о снабдевању Украјине америчким тенковима Абрамс и немачки Леопард је пропала из технолошких разлога. Тако каже прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков. Он је уверен да ће ова техника горети на исти начин као и друга, само што више кошта, преноси Ливе.ру.

Само што је са технолошких аспеката овај план поприличан неуспешан, а што је најважније, ово је јасно прецењивање потенцијала који ће то додати Оружаним снагама Украјине“, рекао је Песков новинарима.

Прес секретар председника је истакао да ће Украјина морати да плати снабдевање резервоара европским пореским обвезницима, за њих би то представљало оптерећење, док би Американци у тој ситуацији победили.

“Поновили смо да ће ови тенкови изгорети као и сви остали. Само што су веома скупи, а све ће то пасти на плећа пре свега европских пореских обвезника. Американци ће, као и увек, остати бар при својим и, највероватније, са добрим профитом“, закључио је Песков.

Дмитриј Песков је раније рекао да Кремљ у овом тренутку не види начин да дипломатским путем реши конфликт у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *