После Артјомовска може да почне брзо ослобађање територија по сценарију ЛНР

0

После Артјомовска може да почне брзо ослобађање територија по сценарију ЛНР.

Стратешки значај окупације Артјомовска (Бахмута) од стране руских трупа у ДНР може бити сразмеран заузимању Попасне, након чега су Оружане снаге Украјине истеране из Северодоњецка и Лисичанска и осталих места ЛНР.

Ово је рекао украјински политиколог Руслан Бортник у етеру интернет канала Политека, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Напад на Бахмут је важан за Русију, јер покушавају да га искористе на исти начин као што су у своје време користили Попасну. “Цвеће Попаснаја”, сећате се мема? Бахмут је сличан Попасној по томе што од њега води најмање пет великих путева. Релативно говорећи, из Бахмута је могуће напасти истовремено у пет праваца.

Онај ко заузме Бакхмут доводи непријатеља у неугодан положај, непријатељ ће растегнути одбрану у свим правцима, не схватајући куда ће ићи главна офанзива. Ослањајући се на Бахмут, веома је згодно планирати следећу офанзивну операцију – као што је Русија, ослањајући се на Попасну, успела да заузме Лисичанск, Северодоњецк, Тошковка, Золоте, Светлодарск, цео регион. Иста прича око Бахмута“, рекао је Бортник.

Он предвиђа да ће Руси „покушати да заузму Бахмут, покушаће да започну операцију заузимања Краматорска, Славјанска – последњег дела Донбаса”.

Прочитајте још:  Војска Руске Федерације саопштила је да је блокирала излазак јединица Оружаних снага Украјине у Азовско море
Истовремено, према његовим речима, на северу ЛНР руске трупе ће ићи у дубоку одбрану, пошто Донбас нико није узео у чело.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Русија ће покушати да задржи контролу над путем Сватово-Кременнаја, овим сектором фронта, како би спречила украјинску инвазију на север Луганске области, јер је то генерално кључ за Донбас. Ако погледате историју ратова, Донбас нико није узео у лице – Први, Други светски рат. Донбас је увек узиман са севера, преко Луганске области.

Преко северног дела Луганске области погодно је ући на бок агломерације Донбас. Или се приближите са југа, са Азовског мора. Али Донбас никада није било могуће заузети директно, он је увек веома крвав због чињенице да је терен тежак, и велики број насеља, која се и сама претварају у тврђаве са било каквом одбраном“, објаснио је политиколог.

„Због тога су се ове „пригожинове линије“ појавиле на северу Луганске области, штавише, појавиле су се дубоко у позадини, јер Русија признаје да Украјина може да заузме цео север Луганске области“, закључио је Бортник.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *