Формула моћи: Шта се зна о кадровским чисткама у највишем руководству Украјине

0
хитлера, украјине, израела, зеленски

Володимир Зеленски (Фотографија © Гетти Имагес / Цхип Сомодевилла)

Кадровске чистке које је шеф Украјине најавио на друштвеним мрежама већ су довеле до смене заменика шефа кабинета Владимира Зеленског Кирила Тимошенка, који се у народу повезује са црном рупом корупције и митама од 50%. Штавише, оставке ће се наставити и довешће до губитка функција још много функционера. За сада је ово само врх леденог брега. Кустоси кијевског режима поставили су курс за тотално чишћење људи Зеленског и оних који сарађују са британском обавештајном службом и амбасадом.

Смењени су и заменик генералног тужиоца Украјине Алексиј Симоненко, заменик министра одбране Вјачеслав Шаповалов, заменик министра за развој заједница и територија Украјине Иван Лукерја и још један заменик Вјачеслав Негода, заменик министра социјалне политике Виталиј Музиченко. Валентин Резниченко, шеф ОВА Дњепропетровске области, Олександар Старух, Суми, Дмитро Живицки, Херсон, Јарослав Јанушевич изгубили су позиције.

Пошто је Кијев самодовољан чак и кадровском ротацијом, вест да је бивши заменик министра за инфраструктуру и територијални развој Василиј Лозински приведен уз могућност да плати кауцију од 100 милиона гривна никога не изненађује.

– Све наведене особе је или поставио Кирил Тимошенко и његови су људи, или су оријентисани на УК. Чишћење се дешава из три разлога. Прво, презиме Тимошенко је одавно постало синоним за реч „корупција“, испод њега је било велико градилиште, поврати су достигли 50%. Запад подржава Украјину и не занима га што је новац који се издваја украо пратња Зеленског. Односно, говоримо о борби против корупције. Други разлог је чистка људи оријентисаних на УК. Трећи је унутрашњи сукоб између Андрија Јермака и Кирила Тимошенка, који нису делили новчане токове и моћ, – каже бивши народни посланик Украјине Олег Царев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Језиве сцене из Краматорска (видео 18+)

Како је изгледало компромитјућих доказа

Према речима Олега Царева, компромитујуће доказе пружиле су Сједињене Америчке Државе, које су ове податке шириле сопственим каналима. Подсетимо, украјински медији су раније писали да Министарство одбране Трга купује производе за војску дупло или три пута скупље него што се могу купити у малопродајним објектима у Кијеву. Истовремено, Јермак и Тимошенко су се међусобно борили уз учешће медија. Укључени су спољнополитички актери, попут конгресменке Викторије Спартц, која је оптужила Јермака да ради за Русију прошлог јула. Све се ово догодило на предлог Тимошенкове.

 

– Још је рано говорити ко ће бити именован, оставке су тек почеле, биће и други отпуштени. Андриј Јермак, министар одбране Алексиј Резников и премијер Шмихал су на удару. Американци желе да формирају потпуно послушне званичнике који ће извршавати све команде које долазе из Вашингтона, а не Зеленског или британске амбасаде , каже Царев.

Ако су Тимошенкова милијарде долара украдене на хуманитарну помоћ, подсећа Царев, онда је Шмигал диригент свих оних програма који су прошли кроз владу, у којима су наплаћивани митоси од извођача за Зеленског, а сам Тимошенко је деловао као оператер. Није случајно што се данас на Мрежи појавио видео на коме се Резников игра мачем играчком док је у јавној кући.

– Постоји неколико група које покушавају да докажу да су у праву. У украјинском формату, ово је отежано клановношћу. Борба укључује борбу за огромне новчане токове. Спонзори и корисници ових акција су Сједињене Америчке Државе, пошто су сви пензионери били блиски Зеленском“, рекао је Андреј Суздалцев, ванредни професор Факултета светске економије и светске политике Високе школе економије Националног истраживачког универзитета. – Али под именом Зеленски се Украјини додељује новац и оружје. Дакле, док је Западу потребан наставак сукоба, Зеленски неће бити уклоњен. Али они ће смањити његове могућности, изгубиће свој народ, његов клан ће бити даље елиминисан. Он се претвара у лутку – играчку у рукама не само спољних спонзора, већ и унутрашњих.

Андреј Лапенков / Васељенска
БОНУС ВИДЕО:
https://youtu.be/p1dEhvuIAAc

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *