Украјински медији ликују због изјаве Дачића да би Србија могла да се придружи антируским санкцијама

0
Дачић

Дачић (Фото: Јутјуб)

Украјински медији ликују због изјаве Дачића да би Србија могла да се придружи антируским санкцијама.

Шеф Министарства спољних послова Србије Ивица Дачић први пут је најавио могућност да се Београд укључи у санкциони притисак на Русију. 

Како је званичник истакао у интервјуу за Еурактив Србија , ова опција је могућа ако сама Србија сматра да је то потребно. Он је истакао, пре свега, Београд ће се руководити сопственим интересима.

“Осуђујемо кршење територијалног интегритета Украјине и тако изгласано на међународним инстанцама. Друго је питање да ли ћемо увести санкције Русији. Ово није питање времена или времена, ово је ствар која се тиче наших политичких и економских интереса. ,” рекао је Дачић а преноси украјински портал УНИАН.

И руски портал Москов Тајм цитира Ивицу Дачића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако се промени нешто што одређује интересе Србије, онда ће наша одлука бити исправљена. У сваком тренутку процењујемо шта ће бити најбоље за нашу привреду, за нашу позицију у свету, за грађане Србије“, цитира овај портал Дачићеву изјаву у којој објашњава зашто Србија још увек није увела санкције Русији и да ли је промена такве одлуке могућа.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *