Тенкови Абрамс ће у Украјину доћи од произвођача, а не из резерве америчке војске

0
тенк

Музејска поставка "Објекат 279"

Бајденова администрација је у току јучерашњег дана донела одлуку да Украјину снабде одређеном количином тенкова Абрамс. Број тенкова се креће од 30 до 50, зависно од извора. Одлука је највероватније донета како би се Немачка стимулисала да Украјини обезбеди тенкове Леопард 2, али у знатно већим количинама.

Према писању магазина The Washington Post, Абрамси којима ће се наоружавати украјинске оклопне јединице, стићи ће директно од произвођача, а не из резерве америчке војске, како се у први мах мислило. То, за разлику од европских земаља, значи да САД неће празнити своја складипшта и тиме смањивати оперативне способности својих оружаних снага. У суштини, тенкови Абрамс ће стићи у Украјину, али се не зна и када. Постоји шанса, у домену теорије, да се рат заврши и пре него што Абрамси стигну.

Од Немачке, међутим, та иста америчка администрација захтева да крене са испоруком тенкова Украјини што је пре могуће, односно готово одмах. Наравно, очигледно на иницијативу самих Американаца, формиран је читав фронт европских земаља које подржавају слање тенкова Леопард Кијеву; у „фронту“ се налазе Пољска, Финска, Данска, Холандија… Све оне захтевају од Немачку хитну дозволу за испоруку тенкова.

Тако, чак и по овом питању, америчке власти показују своју урођену, назваћемо је лукавост, желећи да минимизирају своје трошкове и ризике, док истовремено у Европи стварају услове за накнадне наруџбе америчког наоружања и војне опреме, чиме упошљавају своје производне капацитете. Истовремено, та иста Немачка ће пребацивањем своје опреме и наоружања незаситој Украјини смањити своје залихе у складиштима, као и друге европске земље чланице НАТО.

Прочитајте још:  НАТО је упао у замку због изјава Зеленског после инцидента у Пољској

Милутин Драгутиновић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *