Путин потписао закон – једна виза за Русију и Белорусију

0
путин

Путин и Лукашенко (Фото: РИА)

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон о ратификацији руско-белоруског споразума, према којем ће странци који су добили визу за Русију или Белорусију моћи да улазе у обе земље.

Ратификовани споразум је раније потписан 19. јуна 2020. године.

Узајамно признавање виза односиће се и на оне који имају привремену боравишну дозволу, дозволу боравка или позив да присуствују међународном спортском догађају у Русији или Белорусији. Поред тога, појашњава се да грађани који, у складу са међународним уговорима, имају право на безвизни улазак у једну од земаља, неће морати да добијају визу за прелазак границе друге земље.

Документ предвиђа да ће свака од страна – Русија или Белорусија – моћи да одбије улазак или скрати период боравка на својој територији било ком странцу, “ако буде потребно да би се обезбедила одбрамбена способност или безбедност државе, јавни ред, штитило јавно здравље, као и у другим случајевима прописаним законом”.

Споразум ће ступити на снагу 30 дана након пријема последњег писменог обавештења да су стране завршиле све неопходне домаће процедуре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Путин умањује утицај санкција

Председник Русије је такође наложио да се до 1. марта појасни начин на који се одређује цена нафте и нафтних деривата који се користе у опорезивању нафтних компанија.

Како се у саопштењу наводи, ово је неопходно да би се смањио утицај санкција на буџет земље.

“Поднети предлоге како би се минимизирао негативан утицај на приходе савезног буџета, с обзиром на специфичности формирања индикативних цена нафте под санкције”, наводи се у наредби, пише РТ.

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  ВАЦИЋ: Украјинци су братски и словенски народ, МИ СРБИ ЊИХ НЕ МРЗИМО!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *