Храбри Лазаревчани: Славе Светог Саву и боре се против нарко дилера

0
дилера

Од вечери када се око двадесетак Лазаревчана окупило на спортским теренима надомак тамошње болнице и међусобно се заклело на беспоштедну борбу против нарко дилера у овој београдској општини, прошла је пуна деценија. Вече, када су се договорили да ће се борити за сваки живот који због наркотика буде доведен у питање и да ће улице Лазаревца очистити од дроге, назвали су „ноћ заветника”.

Временом су ови ентузијасти организовали и основали Удружење „Свети Сава”. Данас са многобројним пријатељима и поштоваоцима, десети пут славе крсну славу и пуног срца имају чиме да се похвале.

Својим новцем и личним ангажовањем, Удружење је до сада објавило три „црне књиге” са фотографијама и подацима о око 150 нарко дилера, штампало плакате и њиме „затрпавали” Лазаревац како би мештане обавестили која врста дроге се и на којим местима продаје, али и ко од дилера то ради.

Нису се либили да јавно питају надређене зашто борба против пошасти звана наркоманија није онаква каква би требало да буде и ко је одговоран што су се вишеструко осуђивани продавци дроге, после издржане казне, поново нашли на улицама ове престоничке општине. На друштвеним мрежама позивали су да се помогне најугроженијима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Несебичним залагањем, срчаношћу и храброшћу, успели су знатно да смање количину дроге у Лазаревцу и околини, а под њиховим притиском већина нарко дилера је напустила ово место или се „преселила” на вишегодишње робије. Много је оних који ће им доживотно бити захвални.

 

Председник удружења, који је замолио да га ословљавамо са Ђовани, иначе успешан тренер кик бокса, каже да у својим редовима већ сада има велике шампионе који су, осим за медаље, спремни да се боре и против дроге и оних који је продају.

Прочитајте још:  Хаос у Еквадору! Тамошњи народ у борби против ММФ-а

– Лазаревац је мали град у којем ништа не може да се сакрије, а што је још важније, родитељи деце која конзумирају дрогу или су то радила, имају безгранично поверење у нас. У почетку наше борбе, нарко-дилери су нам се одупирали на разне начине, па чак и физички. Велики број њих имао је „своје” људе у полицији. Одавно нам се више не супротстављају, али их не потцењујемо. У последње време је у лазаревачку полицију дошло неколико нових људи који желе да се боре, који подржавају оно што радимо – каже председник Удружења „Свети Сава” и наглашава да од грађана широм Србије добијају фотографије, видео-снимке и податке о онима који се баве трговином наркотицима.

Свесни опасности која житељима Лазаревца свакодневно прети, Удружење „Свети Сава” апелује на надлежне да организују непрекидне кампање током којих би се млади, али и њихови родитељи, информисали како да препознају нарко дилере и супротставе им се.

Лазаревац и Удружење „Свети Сава” заслужују да победе у својој борби.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *