ЂАЦИ ИЗ СЕЧЊА У ШКОЛИ ДОЧЕКАЛИ СВЕШТЕНИКА: Директорка изашла из учионице док је трајао обред

0
школи

(Фото: Б.Г. / Новости)

Након медијске халабуке последњих неколико дана, петиција, препуцавања и нагађања у Основној школи “Алекса Шантић” у Сечњу, ствари су се слегле на радост деце.

Свештеник локалног храма Светог Димитрија Великомученика у месту Сечањ, у јутарњим часовима, нешто пре осам, са групом мештана и родитеља, ушао је у зграду Основне школе Алекса Шантић и у присуству ученика и наставника ове школе, одржао обред поводом Светог Саве, школске славе и резања славског колача.

Директорица школе Оливера Марјановић док је свештеник држао обред није била у учионици где се одржавала приредба, а онда се појавила када је свештеник завршио обред и заједно са ученицима певала Светосавску химну.

– Није било договора, једноставно свештеник је дошао раније, без икаквих проблема обавио црквени обред резања славског колача, а онда је уследила приредба – нагласила је Оливера Марјановић, уз напомену да јој је жао што је до медијске хајке уопште дошло и што раније није дошло до договора и што је узорна школа са 110 ученика и 23 запослена наставника доспела по лошем у жижу јавности у Србији.

Б. Грујић / Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *