ЕУ своје загађење преноси у Србију, Црну Гору, Албанију и друге источне земље

0
загађење

загађење Pixabay

ЕУ своје загађење преноси у Србију, Црну Гору, Албанију и друге источне земље.

Европска унија своје загађење преноси, пре свега, у источне земље у комшилуку, међу њима и у Србију, показују резултати најновијег међународног истраживања. Како је објављено у студији „Nature Sustainabilitу”, емисије са ефектом стаклене баште и потрошња материјала из ЕУ се повећавају изван, а смањују унутар држава чланица Уније.

„Потрошња у ЕУ углавном користи земљама чланицама, а има лош утицај на околину источних суседа између осталих, Србије, Црне Горе, Албаније, Украјине и Молдавије”, рекао је коаутор студије и професор на Универзитету у Бирмингему, Јули Сан.

Ни у једној другој регији однос штете и користи није тако неповољан као у источној Европи, пренео је портал Seebiz. Како је наведено у студији, Бразил, Кина и Блиски исток такође осећају последице „претераног трошења” у ЕУ. Истраживачи су се усредсредили на 10 штетних последица конзумације у ЕУ, укључујући потрошњу подземних вода, испуштање токсина у тле и воду. У анализама испитивано је како су се фактори потрошње у ЕУ развијали између 1995. и 2019. године.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *