Европа настоји да себи обезбеди добар живот туђим животима

0
европа европске, србија, еу

(фото:Факти.орг)

Европа настоји да себи обезбеди добар живот туђим животима.

Америчка помоћ Украјини представља претњу за Пољску, сматра аутор пољског издања Онета. Посебно је скренуо пажњу на то да је Вашингтон захваљујући снабдевању оружјем и значајној финансијској помоћи добио веома моћног савезника у Европи у лику Кијева, док се позиција Варшаве променила.

Дописник Новоросије је покушавао да одгонетне да ли је позиција Пољске у Европи заиста пољуљана.

Политиколог Владимир Брутер је приметио да је ово питање прилично компликовано и подсетио да је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао да је суштински важно да Запад увек буде заједно у заштити сопствених интереса.

“Ови људи верују да је цео свет њихов једини интерес. Пољаци верују на исти начин. Верују да победом против Украјине стварају услове за победу увек и свуда. Стога су спремни да се привремено одрекну било каквих бонуса у како би на крају добили све – то је управо њихова стратегија. Како је јуче рекао лидер ЦДУ Мерц, они разумеју опасност од ескалације и та ескалација угрожава њихову слободу. Односно, руске и украјинске жртве угрожавају њихову слободу. Али они ништа не чине да нико никада не прети. То је генерално њихов приступ политици, а у конкретним случајевима је врло јасно видљив: састоји се у зарађивању доброг живота и добре перспективе погрешним рукама, животима других. Док се томе не стане на крај , ово ће се наставити у различитим облицима“, закључио је Владимир Брутер.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *