Мираш поново „лудује“ и „ложи“ комите: Уздизање Светог Саве изазива саблазан код хришћана!

2
Мираш Дедеић

Мираш Дедеић

Мираш поново „лудује“ и „ложи“ комите: Уздизање Светог Саве изазива саблазан код хришћана!

У тренутку када Српска православна црква прославља Светог Саву широм света, првог српског архиепископа и просветитеља кога поштује цела православна васељена, представник радикалне НВО „ЦПЦ“ Мираш Дедеић, испаљује „отровне стрелице“ које, као по правило, увек маше мету.

Коментаришући одржане Светосавске академије он је изјавио да уздизањем Светога Саве на трон пастироначелника једне хришћанске цркве, изазива се саблазан код хришћана.

Прочитајте још:  Комби испред Храма у Подгорици (видео)
Наравно, Мираш је осуо паљбу, јер за молитву и благослов није спреман и достојан, и према митрополиту Јоаникију, кога је назвао „челником цетињске филијале београдске патријаршије“.

„Не само да и он гради и проповиједа у Црној Гори, “која је под духовним компетенцијама Црногорске цркве, управо у земљи ђе је Христос био познат још од античких времена, него и упркос аманету Светога Петра цетињскога, да владика црногорски може бити само родни Црногорац, што он није, сједи на његовој столици“, рекао је овај агресивни антиклерикални НВО активиста и богоборац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На крају, у свом препознатљивом стилу, Дедић је упутио и речи „охрабрења“ својој НВО атеистичкој пастви, а заправо ријеч је о класичном националистичком „ложењу“ припадника некадашњих Ловћенских стража, комита и осталих пиромана у Црној Гори.

„Свака је сила за времена, па и она која је исукала мач на Црну Гору 1918. године, у чијој се дужини протегла београдска патријаршија. Даће бог да се мач увуче у корице а београдска патријаршија повуче с канонске територије Црногорске цркве”, закључио је Мираш.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Мираш поново „лудује“ и „ложи“ комите: Уздизање Светог Саве изазива саблазан код хришћана!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *