Пушилин: Руска војска напредује у Угледару и Артјомовску

0
пушилин

(фото:Доњецка Агенција Новости)

Вршилац дужности шефа Доњецке Народне Републике Денис Пушилин изјавио је да руске оружане снаге настављају напредовање у Угледару, где су се учврстиле у источном делу града, као и Артјомовску, у ком се настављају жестоке борбе.

“Прерано је говорити о оперативном опкољавању Артјомовска, тамо се настављају прилично жестоке борбе. Припадници групе ‘Вагнер’ настављају да делују даноноћно. Негде се воде позиционе конфронтације, али у главним областима видимо напредак. Наше јединице настављају напредовање и у правцу Угледара”, рекао је Пушилин за ТВ канал “Русија 24”.

Како је Пушилин навео, украјинске трупе су укопане у Угледару и још не намеравају да се повуку.



“Непријатељ још није добио наређење да се повуче, односно, имао је времена да се учврсти, а с обзиром на велики број индустријских објеката и високих зграда, претпостављамо да ће пружити отпор”, рекао је Пушилин и додао да не постоје тачне прогнозе о времену ослобађања града.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Соледару ће бити изграђене вишеспратнице

Како је Пушилин нагласио, у граду Соледару биће изграђене високе зграде, док ће бити немогуће обновити приватне зграде у граду и околини.

Према његовим речима, обнова града ће се одвијати у складу са искуством из Маријупоља.



“Планирамо да ставимо главни акценат на вишеспратнице у овом насељу. Са индивидуалном стамбеном изградњом, наравно, питање је увек компликованије. А узимајући у обзир разарања која видите сада у Соледару и околини, чак ни рестаурација неког дела није могућа”, нагласио је он.

Пресечен још један пут снабдевања Украјинаца

Ослобађање села Благодатноје , у Артјомовском округу ДНР, значајно побољшава положај руске војске и омогућава пресецање другог пута снабдевања Оружаних снага Украјине, изјавио је Пушилин.

Прочитајте још:  Кијев гомила стране плаћенике у Запорошкој области

“Сада нам је важно да пресечемо пут Часов Јар-Артjoмовск. То је један од ретких преосталих путева снабдевања непријатељске групације. Овде видимо и одређене успехе у ослобађању насеља Благодатноје, што нам омогућава значајно побољшање положаја и пресецање једног од путева снабдевања у рејону насеља Краснаја Гора”, додао је.

Јуче је шеф групе “Вагнер” Јевгениј Пригожин рекао да су његове јединице преузеле контролу над селом Благодатноје, које се налази између Соледара и Артјомовска, преноси РТ.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *