Амерички генерал ваздухопловства говори својим официрима да нас само две године деле од рата са Кином

0
рата

(фото:ФСК.РУ)

Последњих година било је најмање неколико високопозиционираних америчких војних команданата који су на неки начин огласили узбуну због „надолазећег рата са Кином“… при чему је последње упозорење најнеобичније, издато у форми меморандума активног генерала са четири звездице и дистрибуиран уз службену наредбу.

Овај случај је посебно значајан с обзиром на то да је генерал предузео редак корак да га проследи преко војне команде и главним официрима које надгледа, дајући већу хитност упозорењу:

„Генерал Ваздухопловства са четири звездице послао је у петак допис официрима којим командује у којем се предвиђа да ће САД бити у рату са Кином за две године и поручује им да се припреме тако што ће испразнити „шаржер“ на мету и „циљати у главу“.



У допису који је послат у петак и који је добио НБЦ Њуз, генерал Мајк Минихан, шеф команде за ваздушну мобилност, рекао је: „Надам се да грешим“.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Различити извештаји говоре да је око 50.000 припадника војске и скоро 500 авиона укупно под командом генерала Минихана.

Порука је посебно алармантна с обзиром на то да је командантима подређеним њему наложено да „размотре своје личне послове и да ли треба заказати посету правној канцеларији базе како би се осигурало да су легално спремни и припремљени“.

Он је објаснио да Пекинг жели да се у том временском периоду крене против острва Тајван, и да би то изазвало велики војни одговор САД.

Генерал Ваздухопловства је даље позвао на „утврђен, спреман, интегрисан и агилан маневарски тим здружених снага спреман да се бори и победи унутар првог ланца острва“. А у меморандуму, генерал Минихан је издао наређење, захтевајући да му се сви главни покушаји у припреми за предстојећу борбу против Кине поднесу директно до 28. фебруара.

Прочитајте још:  ЗАХАРОВА: Ко је прекројио Србију?



Што се тиче тога зашто мисли да ће Кина напасти Тајван у наредне две године, НБЦ је описао следеће:

„Минихан је у меморандуму рекао да ће због тога што ће и Тајван и САД имати председничке изборе 2024. године, САД бити „ометане“, а кинески председник Си Ђинпинг ће имати прилику да крене на Тајван.

Што се тиче Пекинга, он је дуго тврдио да је заинтересован само за мирно уједињење са Тајваном на основу политичких средстава. Кина је даље окривила Вашингтон за милитаризацију острва и на тај начин стварајући тренутне тензије, и за подстицање снага за независност путем посета на високом нивоу, као што је ултрапровокативна августовска посета Ненси Пелоси Тајпеју.

Треба напоменути да генерал Минихан има репутацију као један од најотворенијих и највећих јастребова од свих највиших генерала Пентагона. У овом последњем меморандуму, он је дао упут целом особљу Команде ваздушне мобилности да „испали шаржер у мету на даљини од 7 метара са потпуним разумевањем да је смртност без покајања најважнија. Циљајте у главу“.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *