Абрамович ће Кијеву дати милијарде фунти

0

Абрамович ће Кијеву дати милијарде фунти.

Руски олигарх Роман Абрамович ће у блиској будућности пренети Украјини „историјски износ“ од 2,3 милијарде фунти који је добио од продаје фудбалског клуба Челси.

Ово је објавило британско издање Тхе Телеграпх, преноси дописник ПолитНавигатора.

 

Трансфер новца је већ договорен на нивоу владе Велике Британије, али још треба да га одобри ЕУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Издање напомиње да је Абрамович најавио продају фудбалског клуба Челси и пре него што је уврштен на западну санкциону листу. Да би завршио посао, олигарх је морао да тражи дозволу од британске владе. Британски званичници су контролисали посао тако да ниједна фунта није припала самом бизнисмену.

Истовремено, Абрамович је првобитно изјавио да ће новац од продаје ићи за помоћ „жртвама рата у Украјини, али само са кијевске стране.

Прочитајте још:  Британски универзитети финансирали злочине у Израелу?
Након продаје клуба, новац добијен за њега је неко време „замрзнут“. Сада је, према Телеграфу, британска влада склопила споразум са Абрамовичем према коме ће бити створен „фонд за помоћ Украјини“ у који ће бити пребачено 2,3 милијарде фунти.

На челу фонда биће бивши шеф британске канцеларије Дечјег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) Мајк Пенроуз. У наредних неколико недеља очекује се више детаља о томе како ће се управљати фондом и које пројекте ће реализовати. Британско издање напомиње да ову одлуку тек треба да одобри Европска унија, али ни Лондон ни Брисел у то не сумњају.

Како  је известио  ПолитНавигатор , олигарх Роман Абрамович учествује у руско-украјинским преговорима као посредник на захтев Кијева.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *