Јелена Триван нова саветница Ане Брнабић

0

Јелена Триван (Фото: Принтскрипт)

Јелена Триван нова саветница Ане Брнабић.

Прочитајте још:  Србија ће проверити дубину демографске рупе: почиње попис становништва
Јелена Триван, која је недавно разрешена функције директорке Службеног гласника, именована је на седници Владе Србије за саветницу премијерке Ане Брнабић.

Како се наводи у решењу о именовању, Јелена Триван је за саветницу Ане Брнабић именована почев од 20. јануара и на њој ће, судећи по поменутом документу, бити док траје дужност председнице Владе.

Осим тога, она већ неко време обавља функцију директорке „Мтела“ у Бањалуци, ћерке фирме Телекома Србије.

Прочитајте још:  Са српским пасошем без визе могуће ући у 136 земаља
Триван каже да ће Брнабић саветовати у области реформе појединих јавних предузећа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ја обављам искључиво једну функцију, а то је директор ‘Мтела’, а премијерки помажем без накнаде и икаквих бенефиција, пре свега у будућој реформи Завода за уџбеника и сличних јавних предузећа из домена издаваштва, науке, просвете, а с обзиром на искуство директора Службеног гласника. Дакле, искључиво у областима у којима имам знање и искуство које је врло ограничено“, наводи она.

Триван додаје да ће то радити у мери у којој може да помoгне, имајући у виду њено примарно запослење као „израз воље да се јавна предузећа попут Службеног гласника, Завода за уџбенике, Просветног прегледа и случаjних, која су скрајнута у односу на нека важнија, учине профитабилним“.

Триван каже и да не обавља више функцију председнице Управног одбора Филмског центра Србије, те да јој је истекао мандат још у јуну прошле године.

У време док је била директорка Службеног гласника, „Нова“ је открила да је у међувремену постала и директорка “Мтела” у Бањалуци, ћерке фирме Телекома Србије. Ту функцију није пријавила Агенцији за спречавање корупције, због чега јој је изречена мера опомене.

Када је тачно постала директорка тог предузећа у Републици Српској није познато, али је бар годину дана обављала две директорске функције и то у две државе.

Србин инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *