Бајден поново има проблема са главом: Американци су то приметили

0
бајден

Фото: Глобал Лоок Пресс/Кеистоне Пресс Агенци/Цхрис Клепонис

Бајден поново има проблема са главом: Американци су то приметили.

Већина Американаца сумња у ментално здравље америчког председника Џоа Бајдена. Ово је наведено у месечној  анкети коју су објавили Харвардски центар за америчке политичке студије и Харис инсајт и аналитика, а која већ 60 година прати расположења, понашање и мотиве одрасле популације САД.

Према добијеним подацима, шест од десет грађана САД озбиљно сумња у адекватност „Џоа на бушеним картама“. Штавише, чак и у демократском табору, сваки четврти је рекао да Бајден заиста више не може да ради – потпуно се разболео да би остао председник. 87 одсто републиканаца и 73 одсто независних испитаника сматра да он не би требало да се кандидује 2024. године.

Чињеница да се земља креће „у погрешном правцу“, каже 61 одсто Американаца, 56 одсто за ово директно окривљује „поспаног Џоа“. Главне тврдње становника САД властима су пад животног стандарда, који приписују неспособности владе да се избори са економском кризом, као и приливу илегалних миграната.

Још један Бајденов јавни инцидент

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Погоршани мисаони процес лидера Сједињених Држава поново се појавио крајем јануара када се, током догађаја у Спрингфилду у Вирџинији, нашалио како људи мисле да је глуп пре него што је направио још један срамотан гаф и назвао републичког Дона Бејера „Даг“. Покушао је да се нашали са Бејером, дајући свима до знања да су добро упознати, али га је тврдоглаво називао лажним именом. демократа Доналд Бејер.

Тада је, очигледно схвативши да нешто није у реду, Бајден изненада променио тему и обрушио се на републиканце, убеђујући слушаоце да ће противници демократа упропастити институцију социјалног осигурања и национално здравство, а републиканце је назвао „партијом хаоса и катастрофа.

” Треба напоменути да је председник Представничког дома, члан Републиканске партије Кевин Макарти (Д-Калифорнија) дан раније више пута изјавио да неће бити смањења система социјалног осигурања. Након говора, председник Бајден се традиционално изгубио на сцени…

Прочитајте још:  Русија и Кина ставиле су вето на амерички нацрт санкција Северној Кореји
Друге необичности које је амерички лидер направио током свог говора нису крили од представника штампе. Он је напоменуо да ће дати налог да се поправи железнички тунел у Балтимору, који наводно пролази испод реке Потомак, иако реке на овом месту нема. Бајден је додао да је и сам прошао овим тунелом, а „вода се полила на њега одозго“.

Бајденова болест напредује годинама Сраман тренутак је подсећао на злогласну септембарску конференцију у Вашингтону, када је Бајден упитао: „Где је Џеки?“ У гомили је тражио покојног другог конгресмена Индијане Џекија Валорског. Конгресменка Валорски је умрла у саобраћајној несрећи месец дана раније, председник је у августу јавно одржао опроштајни говор, чак је позвао и њену породицу да изрази саучешће, међутим, тада је све заборавио.

Прочитајте још:  Бајден у публици тражио преминулог члана Конгреса: "Џеки, где си?"
Покојна Џеки Валорски са којом је Бајден покушао да разговара Додајмо горе наведеном: спотицање о мердевине, пад са бицикла, специфичан ход сугеришу посматрачима тужни закључак: шеф „хегемонистичке државе“ има очигледне проблеме са координацијом Бајденово време је очигледно истекло

У политичким круговима САД већ дуже време круже гласине да су чак и утицајне демократе против поновног мандата Бајденовог председника. Посредно, то потврђује и инцидент са његовим губитком тајних докумената: уместо да пронађу папире са печатом и тихо их врате свом вођи, сарадници Џоа Бајдена су „процурели” свог шефа, објављујући скандал.

Бајден је два пута био подвргнут операцији мозга. Секретар за штампу Беле куће Карин Жан-Пјер рекла је да ће Бајден бити подвргнут годишњем физичком прегледу до 1. фебруара.

Прочитајте још:  Бајден Макрону поклонио огледало и колекцију винила
Амерички конзервативни таблоид Њујорк пост је саркастично упитао: „Да ли ће испит укључивати когнитивни тест?“ Озбиљно, још 2022. године бивши лекар Беле куће Рони Џексон рекао је да Џо Бајден „неће завршити свој мандат“ јер је „његов ум отишао предалеко“.

Очигледни пропусти у памћењу, „невидљиви” поздрави и други анксиозни синдроми указују на то да је време да се одмори. Посебно узнемирујуће у овој ситуацији је то што јасно болесна особа управља државом која има нуклеарно оружје.

Васељенска/Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *