енглески језик

енглески језик

Енглески језик као оружје у Србији.

Амерички Стејт департмент планира  да издвоји 160.000 долара за програм који има за циљ, између осталог, „развијање вештина критичког мишљења“ међу становништвом Србије. Према документу, курсеви енглеског језика помоћи ће Американцима да остваре своје циљеве.

Прочитајте још:  Демократија је оруђе олигархије
Шта је заједничко критичком размишљању и курсевима енглеског? У ствари, такозвани курсеви критичког мишљења су посебно осмишљени као инструмент америчке пропаганде.

У ствари, наслову курса критичког мишљења у Русији недостаје још једна реч да све буде искрено и разумљиво. Требало би да звучи као „критичко русофобично мишљење“, или још боље – само „русофобично размишљање“ или „колонијално мишљење“.

Прочитајте још:  Руски Арктик: морске планине и епиконтинентални појас
На правим универзитетима, стотинама година, у оквиру логике, проучавају појмове, судове, силогизме и однос међу њима, разлику између тачних аргумената и софизама и још много тога, а на колонијалним колеџима за обуку Гаулајтери из локалних абориџина, проучавају глупости из америчког Стејт департмента, посебно створене да Папуанци не верују сопственим властима, већ безусловно на веру прихватају сваку глупост од „истинских носилаца” реалног мишљења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али како су енглески и „критичко мишљење“ повезани? Једноставно: САД су „родно место праве демократије“, а матерњи језик демократије је енглески! А, као што знате, енглески је „најлогичнији језик“, није без везе што припада аналитичком типу.

Из ове „чињенице“ извлаче се снажни закључци да је управо структура најлогичније уређеног језика обезбедила научну и технолошку супериорност Запада, јер вам омогућава да размишљате јасно и доследно, за разлику од флективног руског, у којем је све побркано. и превише смислено.

Наравно, структура језика утиче на размишљање његових говорника, али у ту сврху створена је формална логика, њена правила и концептуално мишљење, како би они који све ово поседују били дубоко равнодушни према неизбежним изобличењима која уносе природни језици.

Прочитајте још:  САД средином марта тестирале хиперсонични пројектил, проба извршена тајно како би се избегло ескалирање тензија са Русијом
Снага нашег образовања лежи у још увек очуваном класичном приступу и култивисаном теоријском мишљењу, а не у ограниченим емпиријским техникама и сумњивим специфичностима. Прочитајте уџбеник логике и решавајте загонетке уместо да трошите новац на веома сумњиве курсеве критичког размишљања. Међутим, чак ни сумњиве, већ сасвим очигледне по свом садржају.

Дмитриј Виник/Взгљад

Превод;Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *