Рађевци устајте своје не дајте!

0
еколози, јадар

Рађевци устајте своје не дајте!

Овај текст је наставак приче Ламент (Јадиковка) над Рађевином, који сам обећао чим су се стекли услови за то, тј. чим смо добили релевантне податке о криминалним радњама у општини Крупањ. Иване Исаиловићу, правда јесте спора, али ако никога другог, тебе ће стићи. После изношења истина у Јадиковци над Рађевином, очекивало се, мада су шансе биле минималне, да се Иване пресабереш, даш оставку на све где се може дати, да се сам пријавиш органима гоњења. Да, ако немаш готовине, од Љубише позајмиш неки новац и вратиш у општинску касу. Његош би реко да се сам приведеш познанију права, то би ти биле круцијалне олакшавајуће околности. Али , јок ти настави по старом. Зато ти мора неко други стати ногом за врат и привести познанију права, јер то је људска дужност најсветија. Наравно све по Његошу и закону. На сред Крупња си отворио просторије странке којој припадаш (тешко странци а још теже Рађевцима). Нашар’о си их споља, к’о да отвараш циркус. Унаказио си центар Крупња. Знаш ли црни Иво колико је Рађеваца мање, откако си присвојио Крупањ и Рађевину?

Дакле, између два јављања: у Дому здравља и даље не ради рендген апарат, централно грејање скоро да не ради, али расхлађивање је беспрекорно. Ординације се греју грејалицама и клима уређајима, док котао за централно грејање једва сам себе загреје иако је у употреби тек другу сезону. Нови котао, непотезан, чами негде у подруму. Лекара у Мојковићу и Белој Цркви нема па нема. Санитетског дежурства такође нема. Возач санитета дежура код куће па га по потреби зову, кад стигне на време добро је кад не стигне још боље, црква је близу, свештеник не може никад да закасни.

У центру за социјални рад је у међувремену, за директора поново постављен Раденко Исаковић, а све по претходном одобрењу министра. Можемо само замислити како је министру представљен лик и дело Раденка Исаковића или можда није ни требало, иста је то дружина. Иначе „злобници“ кажу да је конкурс за директора центра расписан у неком неидентификованом ћошку и мобилном телефону, погодите чијем. Иначе у центру за социјални рад још увек ради криминалистичка полиција. О крими радњама сам, детаљно, обавестио министарство за рад и социјална питања. Моје писмо се, после два месеца, затурило, али се клупко ипак одмотава.

Иване Исаиловићу па ти не знаш ни појас у колима да вежеш, или нећеш. Па тај појас треба живот да ти спасе (поготово, опет они „злобници“ кажу да си возач уби Боже). Вез’о се не вез’о, казна ти је написана. Ниси ти више недодирљив, већ само непоправљив. Какав предсеник, такви и сарадници. Једном од Ивиних сарадника надлежни орган је забранио прилазак двема девојкама на известан број метара. Помислио би човек да је то због његове безбедности, њих две а он сам. Међутим није тако, његов безобразлук је у питању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А сад о новцима. Иван је Билијар клубу у Крупњу 13. јануара 2023. уплатио милион и триста хиљада динара илити 11.063,00 евра. Да л’ је луд или храбар просудите сами. 10,23. и 24. јануара пољопривредницима (и то само пробраним) је уплатио само 29.019,00 евра. Остатак од 133.638,00 евра ко зна кад ће, а то су све стари дугови. Јавни тоалет у који је до сада уложено 47.680,00 евра још увек не ради.  „Злобници“ (па колко их има?) кажу да се чека избор за назив објекта и термин за долазак ВИП госта, који ће пустити у рад исти. Да ли ће то бити обично пресецање врпце или ће се и практично демонстрирати пуштање у рад, за сад је тајна. Сазнајемо да ће оном коме се наравно посерећи, као награда уручити ваучер да врши малу и велику нужду доживотно. Колико ће овај објекат бити замајац, ваљда нужног туризма, показаће време.

Прочитајте још:  ЗЛАТНО ДОБА: Туча пензионера око ћевапа у Лидлу, жена легла преко фрижидера
Школа у Костајнику, познатија као Скадар на Костајничкој реци, ни на видику. После два (од)лагања очекујемо и треће и одлагање и лагање. Од „злобника“ (неко их зове и инсајдери) сазнајемо да се та школа гради по румунском пројекту тј. по идеји Чаушескуа и његове Елене. Наиме, у згради школе неће бито тоалета за ђаке и наставнике. Грејање у основној школи у Крупњу, Брштици, Дворској… је слично оном у Дому здравља па чак и горе. Чак се размишљало (вероватно по идеји директора и предсеника општине) да се по зидовима учионица насликају огњишта са што већом ватром, али се брзо одустало јер им је, неко вероватно паметан, рек’о да се претходно покуша са дрвима и угљем. Што се тиче студентских и ученичких стипендија, њихово само помињање је строго забрањено. а камоли исплата.

За овај наставак за сада толико. Користим ову прилику (само да би били ефикаснији) да позовем из општине Крупањ потенцијално, заштићеног, криминалца (касније ће он добити финије име као на пр. Заштићени сведок). Шта га брига, биће заштићен како год да се зове. Иначе истину и криминалце ћемо истерати на чистац и привести познанију права, наравно са оном ногом иза врата, како рече Његош. Само треба да помислите ко стоји иза удружења „Заштитимо Јадар и Рађевину“ и све ће вам бити јасно.

Прочитајте још:  Вучић одговорио Макрону: Шиптари нису ништа учинили, само настављају тихо етничко чишћење под будним око ЕУ
Здрави били до следећег јављања!

Алимпић Момчило, „Заштитимо Јадар и Рађевину”

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *