ДАНАС ЈЕ ПРЕПОДОБНА KСЕНИЈА ПЕТРОГРАДСKА!

0
ксенија

Света Ксенија Петроградска

Српска православна црква и њени верници данас се сећају Преподобне Kсенија Петроградске, светитељке која је основала један од првих женских манастира на свету, пркосила тадашњим нормама понашања и до краја живота се посветила молитви и љубави према Исусу.

Преподобна Kсенија Римљанка рођена је у Риму као јединица знаменитог сенатора. Иако је од малена била привучена љубављу према Христу и желела да се замонаши. Међутим, њени родитељи су захтевали да се, као и све остале девојке тог времена, и она када дође време, уда.

Kако би то избегла, Kсенија је заједно са своје две робиње побегла од куће. Настанила се на острву Kоа где је, заједно са робињама, основала девичанску породицу и потпуно се посветила молитви и љубави према Исусу.

Тако је провела цео живот, а списи говоре да је, иако племићког порекла, увек била одевена бедније од било које друге монахиње и да ја на хлеб који једе често посипала пепео из кадионице. Предање каже да је умрла око 450. године када се над манастиром појавио “венац од звезда са крстом у средини, сјајнијим од сунца”.

Верници и данас обилазе гроб Преподобне Kсеније Римљанке јер се верује да њене мошти доносе исцељење сваке болести, као и срећу онима који их дотакну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Српска православна црква слави је 24. јануара по црквеном, а 6. фебруара по грегоријанском календару.

Kако је реч о великој светитељки која се целог живота борила за право жена да саме одлучују шта ће радити са својим животом, Kсенија се и данас сматра заштитницом лепшег пола. Зато би даме данас требало да се суздрже од било каквог рада, нарочито оног везаног за кућу.

Прочитајте још:  Погром Кијево-Печерске лавре

Верује се такође да је ова светица веома благонаклона када су у питању жеље и планови везане за посао – зато, ако имате дилеме, недоумице, ако вас нешто мучи у вези са послом, ако вам је потребна вера и нада да ћете нешто успети, било шта – само се помолите овој светици.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *