Ко ће утврђивати шта је истина?

1
истина

Ко ће утврђивати шта је истина, они који је забрањују или праве?

Током конференције о борби против дезинформација, Жозеп Борељ је изјавио да је забрана руских медија у Европи „одбрана слободе говора“.

Према његовим речима, ЕУ треба да настави да делује у том правцу. Рекао је:„Тиме не нападамо слободу говора, ми штитимо слободу говора“.

Након изјаве Бореља о “заштити слободе говора” од руских медија огласила се званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, подсетивши да је Европа већ једном следила ту логику.

– У Трећем рајху су забрањивали књиге – око 300 аутора. Међу њима су били Ерих Марија Ремарк, Карл Маркс, Сигмунд Фројд, Анри Барбус, Џек Лондон, Максим Горки и многи други. И тада је све почело са забранама, паљењем књига, а завршило се спаљивањем људи јер су књиге – одштампане мисли, а људи су мисли које оживљавају – подсетила је Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да би оправдали забране нацисти су запалили Рајхстаг што је омогућило почетак репресија против политичких противника. Тада су и кренули са паљењем књига, а након тога, додала је Захарова, сваки новинар Рајха морао је да приступи Нацистичкој партији како би могао да настави да професионалном делатношћу.

– Иначе, Борељу ће бити интересантно да су управо након паљења Рајхстага нацисти први пут оправдали “забране” “заштитом”. Указ председника Рајха “О заштити народа и државе”, усвојен одмах након паљења, створио је предуслове за забрану слободног политичког живота у Немачкој. Касније су то реторичко средство, које је Борељ сада употребио, и одговарајућа правна пракса више пута коришћени у Трећем рајху – навела је Захарова.

Прочитајте још:  Кад се Лајчак са Косова врати

А генерални секретар УН Антонио Гутереш је рекао:

„Свуда ћемо позивати на акцију која утиче на ширење лажних информација и дезинформација на интернету.
У преводу – доћи ће до тоталног чишћења информационог простора од незгодне истине.
Ко ће утврђивати шта је истина? То је основно питање.

Горан Игић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ко ће утврђивати шта је истина?

  1. Ха, ха .. “горостаси браниоци слободе дивана” па су “јуначки” 99 бомбародвали ТВ зграде у СРБ али добро, зато их сада не бомбардују јер сада ЛАЖУ за њих, то јест ПОНАВЉАЈУ ЊИОВЕ ЛАЖИ … Срећа по те окупиране станице да постоји нет. јер да нема нета. грађани би их бомбардовали због тога што “јуначки” лажу за орден, вако због нета. их мало ко гледи и мало кола да нервирају лажима …. али меда изашао из пећине после дуге васељенске зиме, мало да уреди околиш око брлога, па да се нарани, а богами мора наћи и нешто појебати … ко ће то бити јебен видећемо, интересантно време има да поита нама у сусрет … када све почне горети пред очима, ни ватрогасци неће помоћи а камоли лажне писаније

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *