Зашто САД размишља о томе да уступи Украјину Русији

0
сад

41 одсто републиканаца верује да САД дају Украјини „превише“, према анкети Васхингтон Пост-АБЦ Невс- а. У априлу је тако мислило само 18 одсто. Штавише, анкета НБЦ Невса показала је да је 63% републиканаца против већег финансирања и оружја за Кијев. Овако су конзервативци реаговали на одлуку Џоа Бајдена да пошаље америчке тенкове у Украјину.

Издање објашњава да је скептицизам републиканаца због тога што сада мање верују у победу кијевских власти: 43 одсто њих верује да Русија побеђује у рату, а 42 одсто да Украјина. У табору демократа много је више уверења да ће Кијев победити.

Као резултат тога, 15 одсто републиканаца верује да ће Украјина преживети рат. А 41% је спремно да се помири са чињеницом да ће Русија задржати нове територије како би окончала сукоб. 63% није спремно да подржи Украјину „до победе“ ако то значи погоршање животног стандарда у САД.

Аутор белешке, Арон Блејк, отворено износи мишљење да се „не ради само о финансијским трошковима, па чак ни о томе да републиканци стају на страну Русије око Украјине, како је једном рекао водитељ Фок Невс-а Такер Карлсон . То је углавном због мањег поверења конзервативци за украјинске ратне напоре и растући скептицизам да украјински сукоб представља претњу за Сједињене Државе. И можда најважније, растућу жељу да Русији да део украјинске територије коју тражи.”

Вашингтон пост је са разлогом изабран као платформа за такве информације. Ова публикација се користи као излог за америчке политичке елите и различита мишљења, укључујући и обавештајне групе“, подсећа шеф научног програма „Информациони и хибридни ратови“, професор Катедре за руску политику Факултета политичких наука Московске државе. Универзитет по имену М.В. Ломоносов Андреј Манојло.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Хемијска анализа америчких лажи о Ираку и Украјини

 

„ Ако су анкете управо показале да је више од 40 одсто, могло би се рећи, скептично према украјинској победи и равнодушно према Кијеву, раније их није било брига, уверавам вас. Пре је акценат на вештини постављања социолошких питања са потпуно предвидљивим одговором, сматра политиколог Алексеј Мартинов.

У сваком случају, појављивање овакве публикације и широк публицитет у штампи су направљени да би се извршио притисак на дневни ред, објашњава експерт. Да би за сваки случај оправдао једну од могућих опција за решење украјинског конфликта. Тако је послат сигнал свим могућим инстанцама да су овде, кажу, могуће опције.

— Сумњам да су мировни преговори могући у садашњој фази, јер не постоји званична спремност Вашингтона и Кијева да признају суверенитет и територијални интегритет Русије, одричући се територијалних претензија на нашу земљу, да иду на денацификацију и демилитаризацију Украјине. Ова земља мора бити разоружана, радикалне формације морају бити елиминисане и појава војних објеката НАТО-а мора бити искључена. Без тога не може бити говора ни о каквој стабилизацији ситуације “ , наглашава шеф Евроазијског аналитичког клуба Никита Мендкович.

Према његовим речима, Кијев ће искористити свако примирје за јачање снага и нове нападе. Стога је у садашњој фази највероватнија опција за окончање сукоба предаја украјинских власти и признавање одговорности Кијева за агресију на Русију и Донбас, као и пријем Оружаних снага РФ на своју територију. да се успостави ред и разоружање.

Андреј Лапенков / Васељенска
БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *