Европа је направила нови корак ка „дехуманизацији људи“

0
европа европске, србија, еу

(фото:Факти.орг)

Европа је направила нови корак ка „дехуманизацији људи“.

На Западу су, поред трансплантације органа, смислили још једну корист која се може извући из лешева. Невероватан чланак  објавила  је највећа међународна научна издавачка кућа Спрингер Натуре. У одељку „Теоријска медицина и биоетика”, светило европске филозофије, Ана Смајдор, професорка са Универзитета у Ослу, предложила је да се тела можданих мртвих користе као инкубатори – као сурогат мајке.

Чак је и друштво савременог Запада, лишено комплекса, навикнуто на голи рационализам и углавном неоптерећено таквим „конвенцијама“ као што су традиционалне вредности, имало неку врсту омамљености: „Је ли то било могуће?“

Родно помирен концепт

Истакнута британска књижевница за јавно здравље Емили Крејг назвала је предлог норвешког „ентузијасте“ контроверзним и нечувеним. Др Смидор се, са своје стране, у спору ослања на аргументе „вин-вин”. Мртав, по њој, свеједно. И тако – бар неку корист. Она је сигурна да ће овај метод „излегања” ембриона помоћи потенцијалним родитељима који желе да имају децу, а не могу. На пример, „истополни и неплодни парови“. Као што видимо, сексуалне мањине су на првом месту на листи оних који чекају помоћ. А потребе ЛГБТ особа на Западу су светиње, доктор може све. Смидор не заборавља ни на феминисткиње. Жене ће моћи да избегну непријатности рађања и здравствене ризике током трудноће, као што су висок крвни притисак, интоксикација, промене телесне тежине и повећан мишићно-скелетни стрес, рекла је она. Хормонски неуспех може изазвати дијабетес, а сам порођај је, према норвешком научнику, „опаснији од морбила“. Маме ће, по дизајну, које користе “људски инкубатор” бити заштићене од било какве емоционалне трауме као последица компликација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Европа даје 23 милиона за "промоцију демократије" у Белорусији

Многи желе да добију дете на Западу Фантазије и стварне тешкоће Др Смидор, који је концепт описао као „донацију целог тела током трудноће“, тврди да се људи са можданим мртвацима такође могу користити као „инкубатор“. Истина, на основу карактеристика физиолошке разлике између жена и мушкараца, мушка тела која се користе за ношење постаће „једнократна”. Међутим, професорка није објаснила како мушкарци могу да носе дете, и на које место беживотног тела она жели да гурне оплођено јаје. Са мртвим женама, по плану госпођице Смидор, све ће бити једноставно као парена репа. Они ће бити смештени у материцу са ембрионима и повезани са системом који подржава биолошке функције тела. Воила! За девет месеци “Родитељ #1” и “Родитељ #2” добиће жељено дете. Теоретски.

Правне невоље

Описани изгледи се тичу оних донатора који су доживели неповратну мождану смрт, односно жртва се никада неће освестити и почети самостално да дише. Такви људи се званично проглашавају мртвима. Правно, све се може решити – уосталом, у истој Великој Британији постоји закон који дозвољава вађење органа умрлог без налога преминулог, које је он оставио за живота, а такође и без сагласности његових рођака. . То значи да је могуће прогурати закон по коме је заиста могуће натерати тело да ради у корист човечанства, волео то покојник или не. Постоје и други потенцијални “запослени” који нису правно мртви: они су у коми. Као, на пример, легенда Формуле 1 Михаел Шумахер. Мозак таквих пацијената и даље функционише. И постоје случајеви када су се такви људи, иако не често, вратили у живот. Може се замислити какав би се скандал десио да је славни тркач отворио очи и сазнао да је „трудан“. Због тога пацијенти у болницама морају унапред добити сагласност. На пример, када се пријављујете за здравствено осигурање, напишите одговарајућу клаузулу малим словима на самом крају уговора.

Прочитајте још:  Лицемерство западних медија

Реакција нормалног друштва

Приметно је да је предлог Ане Смидор изазвао узбуну међу корисницима друштвених медија који су рекли да њена идеја „деградира цео концепт живота какав познајемо“. Неки читаоци су то назвали „најодвратнијом и наопаком ствари“ коју су икада чули. Чланак је упоређен са Врлим новим светом Олдоса Хакслија, дистопијом у којој се бебе рађају само у лабораторијама. Грађани кажу да је „немогуће замислити нешто страшније од тела мртвих жена као контејнера за ембрионе“. Др Смидор није обесхрабрена: она верује да лекари не морају да третирају пацијенте са емпатијом, и верује да саосећање „није неопходна компонента“ здравствене заштите: особље које превише брине о својим пацијентима може бити слабо.

Код нормалних људи идеја о професору изазвала је одбијање Коме све ово заиста треба Да додамо од себе. Нема довољно сурогат мајки, у Британији таква услуга кошта и до 80.000 фунти, а у САД – око 100.000 долара. Али није у питању новац. Познати су нам предлози западних иноватора да се тела мртвих користе као храна или компост. Ово друго се тамо већ активно спроводи. Такви информациони рафали су прекретнице моралног пада. Није тешко видети: са једне стране, заинтересоване геополитичке снаге легализују еутаназију, популаришу абортус, развијају дечд-фри покрет, промовишу ЛГБТ особе, односно чине све да се смањи број људи који живе на Земљи. С друге стране, нуде се да роде дете у чудној, мртвој материци. Мало је вероватно да је прави циљ оваквог истраживања радост породичне среће. Транснационални мејнстрим последњих година је дехуманизација људи. Зато их све толико омета Русија, која не подлеже овим триковима. Русија има свој пут

Прочитајте још:  Немачка помоћ режиму Зеленског: синдром ропства или шта желите?

Васељенска/Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *