Влада Србије: Поскупљује хлеб, укидају се ограничења на цене свињског и пилећег меса

1
хлеб

Foto: Shutterstock

Влада Србије: Поскупљује хлеб, укидају се ограничења на цене свињског и пилећег меса.

Хлеб Сава убудуће ће коштати 57 динара, а не 53,5 динара као до сада. Ово је предвиђено новом Уредбом о обавезној производњи и промету хлеба од брашна Т-500, који је данас усвојила Влада Србије.

„Максимална малопродајна цена хлеба из члана 2. ове уредбе је 57 динара, а максимална произвођачка цена је 48,88 динара“, стоји у данас усвојеној уредби.

Ова уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Србије (у тренутку настанка овог текста Службени гласник још није објављен) и важи до 30. јуна 2023. године.

Цена меса више неће бити ограничена – Влада променила уредбу

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Цене свињског бута без костију, свињске плећке, свињског врата са костима и свињске крменадле са костима више неће бити ограничена. Исто важи и за цену целог пилета. Влада Србије данас је, наиме, променила уредбу којом су прописане максималне цене одређених животних намирница, тако што су из ње избачене одредбе које се односе на ове врсте свињетине и целог трупа пилета, потврђено је за портал Н1 у Министарству унутрашње и спољне трговине.

Васељенска/НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *