Додик: Шмит измишља сусрете са мном

1
шмит

Кристијан Шмит (Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR)

Додик: Шмит измишља сусрете са мном.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Кристијан Шмит измишља када говори о њиховим наводним сусретима и поновио да нема никакве ингеренције, посебно не као високи представник у БиХ.
Прочитајте још:  Претучен возач градског аутобуса у Београду
Додик је казао да Шмит у Бањалуци може наћи двоје-троје људи са којима ће се срести, али никога ко представља институције Српске.
“Немачка на Балкану води опасну и антисрпску политику, мисли да може да наметне своје политике. Она стоји иза Албанаца на Косову, у БиХ је на муслиманској страни и Шмит је дошао да ту политику спроводи, као и судија из Немачке у Уставном суду БиХ. То смо препознали и рекли смо да нећемо”, рекао је Додик у Бањалуци.
Казао је да је тачно да је Шмит, посредством немачког амбасадора у БиХ, тражио да разговарају у вези са његовим именовањем као високог представника.
“Да је фер рекао би да сам му и тада поручио да не долази у БиХ. Не могу да верујем да су такви људи раније управљали немачким системима, привредом, да сада покушавају да се наметну, а склони су да од свега направе измишљотину”, навео је Додик, пренела је РТРС.
Прочитајте још:  Ово не може вечно: Сарајево покреће поступке који доказују да Босна и Херцеговина – не постоји
Председник Српске је навео да је са Шмитом разговарао у време док је био министар пољопривреде Немачке када је долазио да би решили одређено питање и када се није ни назирало да ће у БиХ бити у “лажљивој мисији високог представника”.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=J5IyUrKjhck

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Додик: Шмит измишља сусрете са мном

  1. Dodik jedno prica, drugo radi, pogledajte na linku:

    https://www.rtvbn.com/4039007/vlada-prihvatila-pravo-visokog-predstavnika-da-namece-odluke

    Vlada prihvatila pravo visokog predstavnika da nameće odluke

    Vlada Republike Srpske u zakon unijela da se poštuju odluke visokog predstavnika u BiH.
    Republika Srpska 07.02.2023 | 13:45
    Vlada prihvatila pravo visokog predstavnika da nameće odluke

    Zanimljivo je da je u tekstu obrazloženja donošenja zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj koji je u formi prijedloga došao u NS RS, navedeno da Vlada Republike Srpske priznaje da visoki predstavnik u BiH ima pravo nametanje odluka visokog predstavnika.

    Na ovo je ukazao poslanik SDS-a Vukota Govedarica (SDS), nakon čega je reagovao premijer Radovan Višković, koji je kazao da on lično to ne bi naveo, ali i da to ne znači da oni priznaju odluke visokog predstavnika.

    Poslanik PDP-a Milanko Mihaljica je rekao da, zbog navedenog u prijedlogu zakona, Vlada treba da podnese ostavku.

    Poslanici trenutno razmatraju prijedlog zakona o izmjenama o porodičnom zakonu…

    – Narodna skupština Republike Srpske danas je nastavila petu posebnu sjednicu na kojoj će razmatrati preostalih deset tačaka dnevnog reda, a među njima i Prijedlog porodičnog zakona kojim se znatno unapređuje zaštita prava i interesa djeteta.

    Na dnevnom redu je i više zakona o vanparničnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, te o izmjenama i dopunama Zakona o energetici.

    Pred poslanicima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske.

    Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine.

    (BN Foto:NSRS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *