Подводни руски дронови почели су да ударају по украјинским мостовима

0

Подводни руски дронови почели су да ударају по украјинским мостовима.

Руска војска је први пут употребила поморски дрон за гађање циљева у Украјини.

То се догодило претходне ноћи током још једног таласа УАВ напада, јавља дописник ПолитНавигатора.

Борбени дрон ударио је у мост у Затоки у Одеској области. Како пише на свом блогу војни командант Јевгениј Поддубни, овај објекат је важан јер снабдева Оружане снаге Украјине западном опремом и наоружањем.

„Скоро годину дана након почетка Новог светског поретка, почели смо да користимо поморске беспилотне беспилотне летелице. Мало сам упознат са темом и јако ми је драго што је било људи који су доказали обећање ове врсте оружја. Из оквира је јасно да је борбена употреба прилично успешна. Железнички мост у Затоки је капија (не једина) за западну опрему, муницију и западне и совјетске моделе, које производе разне бивше братске републике источне Европе. Морамо да идемо брже, наравно. Годину дана“, пише Поддубни.

Војни аналитичар Михаил Звинчук у телеграм каналу Рибар напомиње да су у удару на мост оштећени ослонци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тешко је говорити о размерама штете на основу доступних снимака, али су, по свему судећи, оштећени ослонци моста. Ово је једини железнички мост који води у западни део Одеске области директно преко територије Украјине.

Алтернативни најкраћи пут је пут, који пролази скоро 8 км кроз територију Молдавије. Раније су руске трупе више пута ударале на објекат и сама чињеница напада није нешто необично. Међутим, није било извештаја о употреби подводних беспилотних летелица од стране Оружаних снага Русије. А појава у арсеналу нових средстава која се користе за извршавање борбених задатака не може а да не радује“, пише Звинчук.

За разлику од дневних напада, који су захватили готово све регионе Украјине, у вечерњим сатима дронови су напали углавном погранично подручје.

Прочитајте још:  Аустријски министар спољних послова позвао је ЕУ да не прихвати Украјину пре балканских земаља

„Стратегија Руса је дуго била усмерена на ударе беспилотних летелица по ивицама, јер је њихова брзина спора, а авиони Оружаних снага Украјине их често пресрећу, смањујући на тај начин њихову ефикасност. Постоји мишљење да Руси на овај начин покушавају да ПВО и авијацију Оружаних снага Украјине приближе линији фронта, како би их лакше обарали (ловиће)“, пише Легитимни телеграм канал.

https://ok.ru/video/4600440556164

Експлозије су забележене у областима Харкова, Запорожја и Николајева. Постоје информације о експлозијама у Вишгородској области код Кијева, где је долетео руски „Геран“. Гувернер Дњепропетровске области потврдио је успешан удар на термоелектрану у Кривом Рогу.

„Погодили су нашу критичну инфраструктуру. „Шахеди“ су погодили два енергетска објекта у региону Кривог Рога и један у Никопољу. У Криворошком је исти објекат нападан два пута дневно. Свуда велика разарања“, написао је Сергеј Лисак на свом блогу.

Занимљиво је да током вечерњег напада у Украјини системи упозорења често нису били укључени.

„Целе ноћи су ракете и беспилотне летелице камиказе летеле изнад Украјине, али аларм често није био укључен у време напада. Како наводи извор, реч је о наредби кабинета председника. Сврха: смањити степен панике у друштву. Наводно, продужена анксиозност снажно погађа психу људи. Формирала се формула у главама маса: постоји анксиозност, што значи да постоје штрајкови, чак и ако нису званично пријављени“, пише Легитимни.

Истовремено, спикер Оперативне команде „ЈУГ” Наталија Гумењук рекла је да сирене нису укључене јер украјински радари нису ухватили летеће беспилотне летелице.

„Кацапси лансирају дронове камиказе иранске производње широм Украјине на веома малој висини, због чега их радари можда неће открити и ваздушни напад није најављен. Међутим, наша будност је и даље прилично висока, јер се, да подсетим, „Шахеди“ чују чак и звуком“, рекао је Гумењук.

Прочитајте још:  Слободан Ерић: Зашто Србија не треба да уведе санкције Русији, нити било којој другој држави

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *