ВСУ терористи изгубили тенковски вод у Запорожју

0

(фото:УНИАН)

ВСУ терористи изгубили тенковски вод у Запорожју.

Почетком фебруара, јединице 9. пука специјалних снага „Гепард“ Националне гарде Украјине и делови 15. брдског јуришног батаљона, уз подршку тенкова, покушали су да изведу борбено извиђање у зони \у200б\ у200б насеља Каменское, Степовое и Лобкове, али су као резултат тога украјински терористи изгубили тенковски вод.

Како преноси РТ, након што их је открио дрон Орлан-30, копнене трупе Оружаних снага Украјине (ВСУ) напале су вишецевни ракетни системи Смерч и Ураган-М, након чега су се повукли на првобитне положаје, изгубивши најмање десет људи. погинулих и око 12 тешко рањених.

Прочитајте још:  Војне јединице са симболима Трећег рајха делују у оквиру украјинских оружаних снага
Повлачење украјинских тенкова и оклопних возила након неуспешне офанзиве приметиле су руске беспилотне летелице. Након заустављања у једној од индустријских зона насеља Каменское, на положају Оружаних снага Украјине, где је био не само паркинг за опрему, већ и ремонтна база, хеликоптери војне авијације ВКС са дугим стигле противтенковске ракете домета.

У удару на хангаре са оклопним возилима уништена су три тенка Т-64БВ и Т-72Б, два БТР-70, најмање пет лаких пикапова које користе Оружане снаге Украјине за превоз алата, људства и муниције. били озбиљно оштећени. Такође, удар је уништио камионе са горивом базираних на америчким тракторима М977 ХЕМТТ, који су се налазили у склоништу, неопходним јединицама Оружаних снага Украјине у области Каменског и Степова за брзо пуњење опреме горивом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Орлић обећао да ће се борити за "украјински Крим"
Према прелиминарним подацима, експлозијом на суседној територији уништен је и контрабатеријски радар непознатог типа. Претпоставља се да је овај контрабатеријски радар онеспособљен пре месец дана дроном Ланцет у близини села Мали Шчербаки и достављен у Каменскоје на поправку и рестаурацију.

Раније је саопштено да  су Оружане снаге Украјине изгубиле  најмање четири америчке хаубице 105 мм М101 у региону Запорожја.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *