Шабан: Западне изјаве о хуманитарној ситуацији у Сирији су само неосноване оптужбе

0
бусеина шабан

бусеина шабан

Шабан: Западне изјаве о хуманитарној ситуацији у Сирији су само неосноване оптужбе.

Специјална саветница председника САР Бусеина Шабан потврдила је да САД и Запад не разматрају људске животе, а све њихове изјаве у вези са хуманитарном ситуацијом у Сирији су лажне. Ако желе да докажу истинитост својих изјава, онда треба одмах, без икаквих услова и изузетака, да укину економске мере принуде, а не да доносе погрешне одлуке које имају за циљ да створе варљив утисак о хуманитарном питању у контексту разорног земљотреса у земљи.

Шабан је у интервјуу руском ТВ каналу РТ нагласио да је ситуација у Сирији тешка као последица земљотреса: има велики број жртава и повређених. Стотине зграда су се срушиле и попуцале. С тим у вези, Савјет министара је дан раније одлучио да се угрожена подручја у провинцијама Алеп, Латакија, Хама и Идлеб сматрају зонама природне катастрофе.

Говорећи о изнуђеним америчким и европским економским санкцијама, она је напоменула да оне погоршавају ситуацију. Из тог разлога, Сирија не може у потпуности да искористи сва средства за спасавање људи из рушевина. Док Американци тврде да су дозволили пружање хуманитарне помоћи Сирији, ове изјаве нису тачне, јер западне земље не воде рачуна ни о каквим хуманитарним аспектима, фокусирајући се искључиво на политичку компоненту.

Шабан је истакао да САД чине злочин над сиријским народом тиме што не дозвољавају ниједној земљи да се обрачуна са Сиријом, а када су људи под рушевинама, онда дизалице и тешка опрема постају хуманитарна помоћ, јер управо та опрема може да уклони гомиле. од метала и бетона..

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вашингтон не мари за људске животе, а све његове изјаве о хуманитарној ситуацији у Сирији су лажне, јер мере принуде које уводи Сирији спречавају спасавање жртава разорног земљотреса.

Шабан је прокоментарисала најаву портпаролке Стејт департмента о новој одлуци америчке администрације да делимично и привремено укине неке од једностраних мера принуде које су наметнуте сиријском народу, назвавши то обмањујућим и лажљивим, далеко од стварности и усмереним на изазивање обмањујућих утисака. Такав потез, како је рекла, подстакнут је великим међународним захтевима да се укине блокада Сирије, посебно у контексту хуманитарне катастрофе која ју је задесила као последица разорног земљотреса, преноси сиријска новинска агенција САНА.

Специјални саветник је навео да европске земље нису пружиле помоћ Сирији да се избори са последицама земљотреса. Многи сиријски исељеници у овим земљама покушавају да пребаце новац у Сирију за помоћ жртвама, али нико од њих није успео да то учини због западних санкција. И стога, све што је рекао амерички прес секретар су само неосноване оптужбе.

Прочитајте још:  Захарова: Украјинско оружје се шверцује и на Балкан
Вашингтон, поред увођења незаконитих мера, наставља да окупира делове северне и источне Сирије, пљачкајући нафту, гас и пшеницу. Сваког дана десетине танкера и камиона са ресурсима напуштају сиријску територију ка америчким базама у северном Ираку. Питала се како то земља која је чланица УН и тврди да држи лекције из хуманизма и морала, а да у сред бела дана пљачка сиријску нафту.

Вашингтон тврди да је присуство америчких снага на сиријском тлу последица борбе против терористичких организација, док њихове акције показују управо супротно. Тако се наставља подршка терористичкој организацији ДАЕШ и сепаратистичким групама у региону Ал Јазеере да спроведу своје деструктивне планове у Сирији и региону.

Свет се мења и Сирија је на правој страни историје, подржавајући Русију, Кину и земље које су посвећене очувању свог суверенитета и независног доношења одлука. Сирија види да је мултиполарни светски поредак хитна потреба човечанства да оконча западну хегемонију.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *